Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel legendární skladatel Ennio Morricone


ikona
Mr. Hlad
ennio morriconehateful eightonce upon a time in the westoscarripsergio leonethe good, the bad and the ugly
R.I.P. 

Člověk se nemusí zajímat o filmovou hudbu ani o film, aby znal jméno Ennia Morriconeho. Tenhle Ital skládal muziku, která byla často slavnější než snímky, v nichž zněla. Na svém kontě měl více než pět set seriálů a filmů a jeho Tenkrát na západě je doslova legendární záležitost. Úchvatná je ale i jeho hudba z filmů MiseHodný, zlý a ošklivýTenkrát v Americe nebo Neúplatní

Bylo až fascinující, jak strašně oscarová akademie Morriconeho ignorovala. V roce 2007 mu udělila čestného Oscara, ovšem pro toho opravdového si došel v roce 2016 za Tarantinovu pecku Osm hrozných. Hudbu skládal i po devadesátce, ale v posledních letech především koncertoval a několikrát zavítal i do Prahy, kde neměl problém vyprodat O2 arenu. A slyšet jeho nejslavnější pecky naživo byl fakt zážitek. 

Morriconemu bylo 91 let a podle všeho zemřel v nemocnici na následky ošklivého pádu. V jeho případě však není přehnané říct, že jeho dílo tu s námi bude na věčné časy. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace