Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel slavný herec Ian Holm, představitel Bilba z Pána prstenů


ikona
Spooner
ian holmpán prstenů
Představitel mnoha legendárních rolí zamířil do filmového nebe. 

Tento víkend bude hned o poznání smutnější. A to nejen pro fanoušky Pána Prstenů, ale pro celý filmový svět. Ve věku 88 let nás totiž navždy opustil herecký veterán a představitel mnoha nezapomenutelných rolí Ian Holm. Britským médiím to potvrdil jeho agent se slovy, že herec zemřel v nemocnici obklopen svou rodinou na následky nemoci související s Parkinsonovou chorobou, s níž Holm v posledních letech bojoval. Britská filmová scéna tak přišla o jednoho ze svých nejvýraznějších herců.

Celý svět má Iana Holma spojeného zejména s rolí Bilba Pytlíka v legendární trilogii Pán prstenů a tuto roli na chvilku zopakoval i v trilogii Hobit, na svém kontě má ovšem samozřejmě daleko více památných filmů a skvělých rolí. Nejvíce hereckých cen posbíral díky Ohnivým vozům, filmoví fandové si ho ovšem velmi dobře pamatují také z Vetřelce, Pátého elementu či Brazil Terryho Gilliama. Cizí mu pak nebyl ani William Shakespeare, kdy se objevil např. v Hamletovi či Jindřichu V. Ian Holm byl prostě všestranný herec, který se nebál velkých filmů ani charakterních rolí. A vše zvládal na jedničku. Trošku mě mrzí, že už se nemohl zúčastnit nedávného setkání herců z Pána prstenů, i když na jeho vzkaz přeci jen došlo. Filmovému světu bude jeho neskutečný talent opravdu chybět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace