Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #562 o Iron Manovi a začátcích hvězd


ikona
Mr. Hlad
aaron sorkinsanna kendrickdavid fincherghostbustersgodzillairon manspider-manthe social networkvíkendový výplach
Kdy a jak se vrátí Iron Man a Spidey? Jak začínali Harrison Ford nebo Natalie Portman? A jak se vyrábí filmové spáleniny?  

Za divoké bouře psaný výplach

Mjolnir týdne
Kladivo Mjolnir je neodmyslitelně spjaté s Thorem. Nebo spíš bylo, protože v Avengers: Endgame se ukázalo, že se s ním může ohánět i Captain America, protože je toho hoden. Ale proč to nezvládnou Iron Man, Hulk nebo další? To zjistíte tady

Hvězda týdne
Anně Kendrick bude v létě sice teprve pětatřicet, ale kariéru má rozjetou hodně solidně v Hollywoodu patří k celkem slušně zářícím hvězdám už pár let. Takže si zaslouží možnost pořádně svou kariéru zrekapitulovat. 

Dialog týdne
Aaron Sorkin je mistr dialogů. Vlastně by nebylo od věci, kdyby se občas trošku krotil, ale když se jeho talent pro slova spojí s Davidem Fincherem, je z toho pecka jako The Social Network. A to, že úvodní scéna je naprosto boží, vám potvrdí i tohle video. 

Spáleniny týdne
Tak začneme něčím pořádně propečeným, ne? I v době, kdy se spousta věcí ve filmu dá udělat s pomocí počítače, jsou potřeba maskéři. Ono udělat někomu spálený ksicht asi není jen tak a je lepší na herce lepit humus, než ho pak dělat v postprodukci. A dělá se to takhle

Masky týdne
Když už jsme se podívali na spáleniny, podíváme se i na klasické masky a monstra. V roce 1984 se na place Krotitelů duchů maskéři docela vyblbli, což potvrzuje i tenhle dobový dokument. 

Monstrum týdne
Řežbu největších filmových monster Godzilla vs. Kong nám sice přesunuli až na příští rok, ale pokud se nemůžete dočkat, můžete se podívat, jak se dělaly efekty u dvojky Godzilla: Král monster. Film sice za moc nestál, ale vypadal sakra dobře, to se mu musí přiznat. 

Hvězdy týdne
Každá hvězda, i ty největší, byla v pozici, že si musela svou slávu v Hollywoodu vybojovat. A často to bylo v hodně malých rolích a v hodně špatných filmech. Kde se poprvé objevili Natalie Portman, Sam Neill, Terry Crews, Harrison Ford, Kristen Bell nebo Jamie Lee Curtis? A jak na svoje začátky zpětně vzpomínají

Iron Man týdne
Iron Man se vrátí! Tedy ten comicsový. Tony Stark by měl na podzim vlézt zpátky do brnění a fandové z toho určitě budou mít radost. A nejspíš i z toho, že nové brnění pro něj (nebo spíš pro Marvel) navrhl geniální malíř Alex Ross. 

Spidey týdne
Herní Spider-Man, který vyšel před pár lety, byla strašlivá pecka. A letos se vrátí jako jedna ze startovacích her pro Playstation 5. Jen s malou změnou, místo Petera Parkera se nad ulicemi New Yorku budete prohánět jako Miles Morales. 

Duel týdne
V posledním Výplachu se vás do_od ptal, jestli byste na film chtěli vyrazit v červenci, nebo jste pro odložení. S velkým náskokem to vyhrála první možnost, ale vzhledem k tomu, že nám nového Nolana posunuli (zatím) o dva týdny, tak to vypadá, že v Hollywoodu hlasovali jinak. I když 31. červenec je pořád červenec…

Dnes se podíváme na Wanted. Tahle drsná comicsovka si o pokračování přímo říkala, nikdy jsme se ho ale nedočkali, i když režisér Timur Bekmambetov by se mu asi nebránili. A co vy? Chtěli byste druhé Wanted, nebo vám stačí jednička? Pište ANO pro sequel a NE, pokud ho nechcete. V textu se rozkecejte o důvodech. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace