Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Premiéra Tenetu se odkládá! Kdy se dočkáme nové nolanovky?


ikona
Spooner
christopher nolanGodzilla vs. Kongjohn david washingtonkoronavirusrobert pattinsontenettom a jerrywarner bros.wonder woman 1984
U Warnerů ve velkém přesouvají data očekávaných premiér. Kdy se dočkáme Tenetu či druhé Wonder Woman? 

Jedna z největších filmových otázek tohoto roku je u konce. Tedy aspoň prozatím. Dlouhé týdny, či spíš měsíce, filmoví odborníci i fandové spekulovali nad tím, zda se nejnovější tajemný film Christophera Nolana Tenet opravdu dočká své premiéry 17. července, nebo zda producenti stejně jako prakticky celá konkurence kvůli koronaviru nakonec couvne. A nyní máme konečně jasno. Jak předpovídal TedGeorge ve svém nedávném článku, Warneři s premiérou Tenetu nakonec přeci jen uhýbají. I když ne nějak zásadním způsobem. Nové nolanovky bychom se totiž měli dočkat jen o 14 dní později, tedy 31. července.

Slavné studio si zkrátka nejspíš spočítalo, že jejich přání na otevření aspoň 3500 amerických kin (a údajně 80 % kinosálů po celém světě) se nepodaří kvůli aktuální situaci naplnit. Přijde mi ovšem trochu naivní představa, že se počet kin výrazně navýší během pouhých dvou týdnů, ale Christopher Nolan se své pověstné červencové premiéry prostě nechce vzdát, a tak jsou tvůrci stále menšími optimisty. Dalšímu posunu bych se v tomhle případě však nedivil.

Přesun Tenetu ovšem nastartoval kalendářní kolotoč a přesouvání dalších velkých filmů, prozatím zejména u Warnerů. Už podruhé si tak nové datum premiéry našla Wonder Woman 1984, jež by měla nově dorazit 2. října. Také monstrózní bitka Godzilla vs. Kong se znovu stěhuje a v kině ji uvidíme 21. května příštího roku, což je datum, kdy měl původně dorazit čtvrtý Matrix. Jenže ten se logicky kvůli stále pozastavené produkci zdrží a návrat Nea a spol. nás čeká až o rok později, konkrétně 1. dubna 2022. A kdyby to někoho zajímalo, tak později dorazí také filmová verze Toma a Jerryho, jež si děti užijí v kině až v březnu příštího roku. A na tyto posuny ze strany Warnerů už začínají pomalu reagovat i další studia. Důležité ovšem je, že na první velkou letní premiéru si počkáme o pár týdnů déle. Tedy pokud se brzy nedočkáme dalšího „nečekaného“ přesouvání.

---

Vytáhni v hospodě: Ptáte se, co nabídnou Warneři v původní datum premiéry Tenetu? No přeci Počátek, který tak bude v kinech slavit 10 let od premiéry. A diváci se před ním dočkají exkluzivních záběrů právě z nového fláku Christophera Nolana.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace