Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co všechno by nabídl Ayer cut Sebevražedného oddílu?


ikona
do_Od
BatmanHarley QuinnJokerLiga spravedlnostiSebevražedný oddíl, Suicide Squad, David AyerZack Snyder
David Ayer nešetří slova chvály na svůj původní scénář a doufá, že fanoušci jednoho dne uvidí původní sestřih Sebevražedného oddílu. 

Jak už vám TedGeorge naznačil ve svém posledním tématu, HBO Max teď spolu se Zackem Snyderem stvořili nebezpečný precedens. Neúspěšná Liga spravedlnosti se totiž dočká nové režisérské verze, od níž si všichni slibují zázraky. Co víc, i kdyby to nevyšlo, další filmaři mají nyní pocit, že by jejich původní vize mohla taky dostat prostor. V jejich čele? David Ayer.

Nebudu zastírat, několik Ayerových filmů mám hodně rád a Sebevražedný oddíl mi vlastně nepřišel tak špatný, jako většině mých kolegů v redakci. Jasně, trochu chaotický, s divným Jokerem, málo Harley, málo Batmanem a vyloženě tragickým záporákem (další proud energie na obloze, vážně?). Ayer nyní každopádně tvrdí, že v jeho původní verzi bylo daleko víc Jokera, mnohem lepší budování světa, více propojení s Ligou spravedlnosti (včetně představení New Gods), a že se v podstatě jednalo o velmi vrstevnaté drama s duší. Drama s duší, které následně Warneři ztloukli do jakéhosi pokusu o komedii. Ehm.

Ať už mu to věříme, nebo ne, je fakt, že Ayerův sestřih opravdu v nějakém bodě existoval, a teprve posléze byl upraven do podoby, jež vyhovovala i studiu. Pravděpodobně by tak nebylo zase tak složité nebo drahé nechat filmaře, aby svoji vizi promítl zbytku světa. Problém je v tom, že by pak studiový systém, kdy se konečný produkt dolaďuje podle potřeb studia a teprve posléze posílá do kin, maličko ztratil význam. Najednou by se moc ocitla v rukou filmařů, což se sice může někdy vyplatit, ale jindy zase vymstít. Příkladem budiž třeba přeplácaný Hobit, který naopak produkční dohled potřeboval jako sůl. Ayer je každopádně ve své snaze přesvědčit fanoušky, že jeho sestřih stojí za vidění, dost nápadný, a něco mi říká, že by se mu tato taktika u jeho domovského studia Warner Bros. nemusela úplně v budoucnu vyplatit. Nebo myslíte, že se v budoucnu jeho verze Sebevražedného oddílu vážně dočkáme? A stáli byste o ni vůbec?

- - -

Vytáhni v hospodě: V Gunnově Sebevražedném oddílu nebude Batman, Joker, ani žádné další můstky k původnímu DCEU. Bude tam ale Margot Robbie coby Harley Quinn. Aneb jak si v tom komiksovém vesmíru udělat ještě větší bordel, než tam byl doteď.  

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace