Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočkáme se dalšího Jasona Bourna?


ikona
Spooner
jason bournematt damonpaul greengrass
Nebezpečného agenta s děravou pamětí jsme naposledy viděli v kinech před čtyřmi lety. A možná to pořád nebylo naposled.  

Kdybych měl říct značku, kterou by podle mě měli nechat producenti už spát, jako jedna z prvních by mě napadla série o Jasonu Bournovi. První tři díly o agentovi pátrající po své minulosti patří mezi nejlepší thrillery počátku tisíciletí a zejména Greengrassovy zářezy patří mezi nejintenzivnější zážitky posledních dvou dekád. Jenže od té doby se kvality značky povedlo rozmělnit zbytečným Bourneovým odkazem s Jeremy Rennerem, ale bohužel i čtyři roky starým sequelem s Damonem i Greengrassem zpátky v akci, který potvrdil, že tahle série už se prostě točí v kruhu a začíná dost nudit. Jenže i přes zklamané ohlasy vydělal Jason Bourne při své poslední štaci přes 400 mega. Není proto divu, že producenti začínají o dalším výletu do tohoto světa opět přemýšlet.

Producent předchozích dílů Frank Marshall by se „šestky“ (pokud počítáme i Rennerovu odbočku) podle nejnovějšího rozhovoru nebránil a asi by rád projekt co nejdříve rozjel. Sám si je ovšem vědom toho, že tahle série potřebuje změnu jako sůl. Hledá proto nový tvůrčí tým, jenž by přišel s úplně novým příběhem, postavami a právě změnou stylu. Jenže to vypadá, že nikdo takový se zatím v jeho dveřích neobjevil, a tak se na případný scénář či další plány samozřejmě čeká. Není pak jasné, zda by se vůbec pokračovalo v Jasonově příběhu, nebo by to scenáristé zase jednou zkusili odjinud.

Jenže jak právě Rennerův komerční fail i nedávný seriálový spin-off Treadstone, jenž byl zrušen po jediné sezóně, naznačují, diváky Jason Bourne bez Bourna vůbec nezajímá. A něco mi říká, že ani na případný návrat Matta Damona se po posledním nudném díle nebude čekat s obrovským nadšením. Vidina dolarů je však prostě silnější a zdá se, že mezi producenty se s dalším dílem tak nějak počítá. I když si na něj naštěstí asi ještě dlouho počkáme. Dali byste si návrat Jasona Bourna ve zcela jiném stylu, nebo by měli nechat tvůrci látku už u ledu?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace