Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #559 o Star Wars a Osvícení


ikona
Mr. Hlad
arnold schwarzenggerfred willardharry potteri am legendjack nicholsonosvíceníshiningspider-manstanley kubrickstar warsstephen kingridley scotttangledtop gunvíkendový výplachwill ferrell
Co mají společného Top Gun a Hvězdné války? Co udělali čeští animátoři s hororovou klasikou Osvícení? A jakou pecku Arnold bohužel nenatočil?  

Řádný výplach

Disneyovka týdne
Disneyovku Na vlásku mám rád a myslím si, že by si zasloužila víc pozornost a neměla by být tak zastíněná Ledovým královstvím. Ale chápu, že o tom rozhodují hlavně holky, co chodí do školy a ne já, takže se s tím naučím žít. Každopádně pokud máte tuhle disneyovku taky rádi nebo jen porovnat, jak jedna písnička vypadala na storyboardech a pak ve filmu, klikněte si.

Film týdne
Já, legenda je hodně fajn akční sci-fi. Chybělo však málo a mohlo to být mnohem lepší, i když úplně jiné. Adaptaci románu Richarda Mathesona totiž jednu chvíli připravovali Ridley Scott a Arnold Schwarzenegger. Nedopadlo to a tady zjistíte proč. A proč to mohl být dobrý film. 

Crossover týdne
Deváté Hvězdné války na chvilku filmový svět Star Wars uzavřely, druhý Top Gun má zase odloženou premiéru. Ale někoho to evidentně štve, a tak vzniklo video, které spojilo starwarsovské X-Wingy, topgunovský song Danger Zone a dokonale k němu pasuje slovo „kulervoucí.“ 

Tribute týdne
Ačkoliv Fred Willard nebyl žádná superhvězda, v komediálním světě zanechal hodně velkou stopu. Před kamerou se totiž objevoval zatraceně dlouho a i když jen málokdy v hlavní roli, v těch vedlejších rozhodně dovedl zaujmout. Zemřel 15. května a bylo mu osmdesát šest let. A tohle video vám ho připomene. 

Loučení týdne
Pro jedu generaci diváků jsou filmy s Harrym Potterem extrémně zásadní, protože u nich vyrůstali. Ale ještě zásadnější jsou pro herce a tvůrce, kteří s nimi strávili několik let v kuse. Takže není žádné překvapení, že moment, kdy to celé skončilo, byl pro ně docela emotivní. 

Animovaná pecka týdne
Jak jste trávili karanténu vy? Seděli doma a koukali na Too Hot To Handle? Já jsem ten poslední, kdo by vás soudil, ale sedmadvacet animátorů se rozhodlo pojmout nucenou izolaci trochu kreativněji. A vzhledem k tomu, že kultovní horor Stanleyho Kubricka Osvícení slaví teď čtyřicítku, rozhodli se předělat jeho trailer a to tak, že se každý z nich ujal několika vteřin a dohromady to vypadá zatraceně zajímavě. Bližší info o celém projektu najdete tady.  

Teorie týdne
Mysterio dostal v posledním Spider-Manovi celkem na budku, ale nakonec to Peteru Parkerovi celkem vrátil. Šlo o poslední záporácký čin před smrtí? No… možná ne. Víc zjistíte tady, kde se řeší teorie, proč a jak mohl Mysterio přežít.

Triky týdne
Být u natáčení filmu, který stojí na tricích, může být někdy docela bizarní. Zvlášť, když se tam pohybuje někdo, kdo má hrát psa, opici, robota nebo monstrum z disneyovky. Posuďte sami. 

Halloween týdne
Halloween je sice ještě půl roku daleko, ale to je fuk, protože teď si budeme připomínat ten loňský. Tehdy totiž do Disneyworldu vtrhl Jack Skellington z Nightmare Before Christmas a rozhodl se oslavit tu tenhle svátek po svém. 

Duel týdne
Minule jsme se ptali, jestli jste si už zajeli do kina, nebo jestli to alespoň plánujete. Zatím jste si na to čas neudělali, ale pár z vás se chystá. Vzhledem k tomu, že už se pomalu otevírají i klasická kina, neměli byste moc čekat. 

Dnes se podíváme na kariéru Willa Ferrella, která na tom není zrovna moc dobře, ale promo song k jeho novince Eurovision jsem já osobně slyšel už tak třicetkrát. Takže nás zajímá, v jaké komediální roli máte Willa Ferrella nejraději. Názvy filmů pište do předmětu, v textu se rozkecejte o důvodech. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace