Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letošní Vary se oficiálně ruší. Festival nedostane ani náhradní termín


ikona
do_Od
filmový festivalJiří BartoškaKarlovy varykoronaviruskviff
Vary se oficiálně ruší, v kinech místo nich dostaneme alternativní program. 

Po několika týdnech dohadů a spekulací a taky čekání na to, jak se bude situace s koronavirem v Česku vyvíjet, je nyní jasno. 55. ročník filmového festivalu v Karlových varech se ruší. Ve hře byly taky možnosti náhradního termínu nebo změna rozsahu, pořadatelé se ale nakonec rozhodli to letos odpískat komplet. Rozhodnutí padlo po domluvě s vládou a Ministerstvem zdravotnictví.

 

„Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je jednou z nejvýznamnějších kulturních událostí u nás a jako organizátoři jsme nakonec dospěli k názoru, že hledání redukovaných nebo alternativních variant by šlo proti jeho hlavnímu smyslu, a tím je vzájemné setkávání diváků, filmových tvůrců, lidí z různých oblastí života a jejich kolektivní vnímaní filmových děl. Věřím, že síla společného prožitku při projekcích v sálech a jeho sdílení jsou nenahraditelné,“ uvedl v tiskové zprávě prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Diváci ale přesto dostanou příležitost, se na několik festivalových snímků, které by za jiných okolností byly promítány ve Varech, podívat. Od 3. července až do 11. července totiž poběží akce Vary ve vašem kině, která nabídne výběr snímků, jež měli organizátoři možnost zhlédnout. Festival jako takový se pak vrátí příští rok ve dnech 2. – 10. července. Jinak platí, že se v Česku začnou sály postupně otevírat od 25. května, a to pro určitý počet lidí.

Karlovarský festival se podobně jako Cannes, Toronto a další rovněž zapojí do mezinárodního projektu We Are One: A Global Film Festival. Více informací o téhle akci najdete zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace