Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O čem mohl být třetí díl akční pecky The Raid?


ikona
Mr. Hlad
gareth evansiko uwaisthe raidthe raid 3
Dali byste si tenhle akční nářez?  

Režisér Gareth Evans je člověk, jehož práci sledujeme hodně pečlivě. První The Raid nám vytřelo zrak a předvedlo jedny z nejlepších a nejbrutálnějších akčních scén vůbec. Dvojka pak trošku změnila styl a místo jednoduché vybíječky v uzavřeném prostoru jsme dostali velkolepou gangsterku, ve které gangy válčí o to, kdo bude šéfovat Jakartě. O třetím filmu se mluvilo hodně dlouho, Evans se však místo toho vrhl na netflixovský horor Apostle a teď má premiéru jeho seriál Gangs of London. A v podcastu časopisu Empire prozradil, že trojky se fakt už asi nedočkáme. A že je to možná dobře. Ne všem fandům by se totiž líbilo, jakým směrem by se ubírala. 

Tak předně, určitě by se nevrátil hlavní hrdina Rama, protože Evans fakt nedokázal vymyslet důvod, proč by potřetí opustil svou rodinu a vyrazil mlátit lidi a ohrožovat svůj život. Pokud by to udělal, nejspíš by si zasloužil umřít, protože by byl idiot. Místo toho by se děl vrátil o nějaký kus zpátky do momentu, kdy v Raid 2 šéf japonského gangu Goto přikázal, aby byli zlikvidovaní všichni zkorumpovaní policajti a politici ve městě, protože přišel čas začít pěkně od začátku. A to měl dostat za úkol jeho nejlepší zabiják a pravá ruka Ryuichi. Jenže ten místo toho kontaktoval Tokio s tím, že jeho šéf se zbláznil. 

Do Jakarty by pak dorazilo japonské zabijácké komando, které by zlikvidovalo všechny členy Gotova gangu, on sám by však přežil, ale nedošlo by mu, že ho zradil jeho parťák. Goto by se rozhodl ukrýt v džungli na západě Jávy u své staré známé, kterou by si zahrála Christine Hakim. Ta v minulosti cvičila mafiánské zabijáky a právě ona Gota uvedla do světa zločinu v Jakartě. Ani tady ovšem není v bezpečí a uprostřed džungle tak dojde na střet komanda japonských zabijáků a Gota a jeho několika věrných. 

Evans tvrdí, že to celé neměl úplně vymyšlené do konce, ale ve filmu měl zemřít Gotův syn a až pak konečně pochopil, že ho Ryuichi zradil. Následně by došlo na krutou akci ve stylu Predátora (režisérova vlastní slova) a střet zabijáků zvyklých na městské ulice a bojovníků z džungle. A ve finále by si Goto vyjel všechno vyříkat s nejvyššími šéfy yakuzy přímo do Tokia. Takže žádný Rama, žádný Iko Uwais, hodně Japonců a výlet mimo civilizaci. To všechno opepřené poctivou porcí přestřelek a bitek tělo na tělo, ve kterých teče víc krve než na jatkách. Jenže nejspíš to nikdy neuvidíme. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace