Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Hemsworthovo Vyproštění je nabušený akčňák. I když trochu pitomý.


ikona
Mr. Hlad
chris hemsworthextractionnetflixprvní reakcerusso brotherssam hargravevyproštění
Thor řádí v nekompromisní řezničině 

Akční Vyproštění alias Extraction je asi největší netflixovský film posledních měsíců. Chris Hemswroth se tu vydává do špinavého a přelidněného ghetta osvobodit syna mocného narkobarona a zjistí, že jeho parťáci mu podrazili nohy. Teď zůstal sám uprostřed nepřátelského území a na krku má ne zrovna ochotně spolupracujícího puberťáka. Ale je taky pořádně naštvaný a odhodlaný dotáhnout misi do konce a vyříkat si všechno se svými bývalými zaměstnavateli. A podle všeho to není vůbec špatná podívaná. 

Při pohledu na recenze, které se shromáždily na Rottentomatoes, to není žádná sláva. Jen 59% z nich chválí, takže podle pravidel webu spadá Vyproštění jen o chlup mezi filmy, které by si měly zasloužit palec dolů. Jenže podstatné je číst, co o filmu říkají samotní recenzenti a tam to nezní úplně špatně. Prakticky všichni se shodují na tom, že Hemsworth si to v hlavní roli dává na pána a že to celé je poměrně blbé a nesmí se o tom přemýšlet. Ale že akce je fenomenální! Počítám, že na to, že Vyproštění nebude zrovna myšlenkově náročný film, jsme všichni připravení a počítali jsme s tím a šlo spíš o to, jak si debutující režisér a zkušený kaskadér Sam Hargrave poradí s tou akcí. A podle všeho odvedl dobrou práci. Hodně dobrou. 

Padají tu srovnání s velikány, jako jsou Chad Stahelski a David Leitch, kteří spolu natočili Johna Wicka, přičemž Stahelski se pak vrhl na pokračování a Leith na Atomic Blonde: Bez lítosti, dvojku Deadpoola nebo Hobbse a Shawa. Hargraveův styl je srovnávaný i s tím, co předvedl v Raid Gareth Evans a prý se podobně jako on ani v nejmenším nevyhýbá naturalističtějšímu zobrazení bitek a přestřelek. Krví se tu vážně nešetří a akce je tu navíc podle všeho fakt hodně (a vzácné jsou spíš chvíle, kdy nikdo neutíká, nikoho nemlátí nebo nestřílí) a obvykle v dlouhých záběrech bez střihu. Takže jako akčňák naprostá špička. A že to celé bude trochu blbé a neoriginální? No, nějak se s tím vyrovnáme. Vyproštění bude na Netflixu už v pátek 24.4.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace