Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hellraiser a Pinhead se vrací


ikona
Mr. Hlad
clive barkerdavid brucknerdavid s. goyerhellraiserpinhead
Pekelná hororová brutalitka to rozjede v kinech nanovo 

V Hollywoodu rádi předělávají hororové klasiky. S Halloweenem od Roba Zombieho to nevyšlo, a tak se k němu a k původní sérii vrátil David Gordon Green, nové verze se dočkaly Pátek třináctého i Noční můra v Elm Street a mám pocit, že Texaský masakr motorovou pilou dostane remake, prequel nebo reimaginaci každé dva nebo tři roky. Na jednu klasiku se však zapomíná. Na novou verzi svých krvavých piškuntálií pořád čeká Pinhead a série Hellraiser

Její první díl v roce 1987 napsal a režíroval hororový spisovatel Clive Barker podle vlastní novely a představil v ní nejen ikonického záporáka Pinheada s hřebíky zapíchanými v hlavě, ale i jeho pekelné kámoše cenobity, kteří celkem rázně vysvětlují lidem, že fakt není dobrý nápad pokoušet se otevírat bránu do pekel. No a je to hodně krvavé, úchylné a zvrácené. Remaku jsme se nejspíš nedočkali, protože Hellraiser pořád dostává další pokračování a to poslední z roku 2018 má číslo deset. Teď ovšem přišel čas začít od začátku. A nemuselo by to být zlé. 

Sérii chce dostat zpátky do kin společnost Spyglass Media a bude se pracovat s námětem, který napsal David S. Goyer (Blade, Batman Začíná, poslední Terminátor), hlavně se však povedlo ulovit režiséra Davida Brucknera. Ten pro Netflix před pár lety natočil hodně povedený horor The Ritual a rozhodně umí vyděsit a pochvaly zatím sklízí i jeho letošní horor The Night House. Takže šance, že z nového Hellraisera vyleze zajímavá podívaná, není úplně malá. 

---

Vytáhni v hospodě: Pátý díl hellraiserovské série režíroval Scott Derrickson, později tvůrce Doctora Strange. A v osmičce si zase zahrál mladý Henry Cavill. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace