Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ti druzí se dočkají remaku


ikona
Spooner
Alejandro Amenábarnicole kidmanti druzí
Jeden z nejlepších hororů nového tisíciletí se dočká nové verze. Je to ale dobrý nápad? 

Kdybyste se mě zeptali na nejlepší horory tohoto tisíciletí, bez sebemenšího zaváhání bych mezi top 3 zařadil výtečný kousek Ti druzí. Atmosférická podívaná s totálně excelující Nicole Kidman a bezchybnou režií Alejandra Amenábara prostě patří mezi žánrovou špičku a je poctivou hororovou filmařinou. Ostatně, ne náhodou Cival před lety této pecce věnoval vlastní VIM. Svého času to byl navíc i solidní hit, jenž v kinech vydělal přes 200 milionů dolarů. A jelikož i to jsou čísla, na něž producenti slyší a od premiéry příští rok uplyne už 20 let, začíná se pomalu chystat remake.

Příběh matky, která žije se svými dětmi alergickými na světlo a služebnictvem v obří vile a zjišťuje, že zde s nimi přebývají jakési tajemné síly, by se pak měl z období z druhé světové války přesunout do o něco aktuálnějšího období a dočká se moderní verze. Což nevím, jestli je vzhledem ke kvalitám originálu a skvělému závěru, jehož kouzlo už se asi tvůrcům nepodaří zopakovat, opravdu dobrý nápad. Producentská společnost Sentient Entertainment se dušuje, že už kolem projektu začínají kroužit velká studia i áčkoví tvůrci. Riziko, že se z této prakticky klasiky stane další tradiční remake a hororové spotřební zboží, mě trochu rozesmutňuje. Ale rád se nechám překvapit zjištěním, že i podruhé z tohoto námětu vznikla nezapomenutelná hororová podívaná.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace