Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Top Gun a Morbius se odkládají. Jaké další filmy to letos balí?


ikona
Spooner
greyhoundkoronaviruskrálíček petr 2krotitelé duchůmaverickmimoni 2morbiustenettop gunwonder woman 1984
Filmová studia opět rapidně ve velkém zasáhla do letošního kalendáře a přesouvá své tituly. Koho se letos nedočkáme? 

Ano, máme tu další z řady smutných updatů v souvislosti s koronavirem a nutným přesouváním filmových premiér. A bohužel už teď je jisté, že nebude posledním. Situace okolo pandemie je totiž ve světě stále vážnější a naivní představy, že se třeba kina otevřou během pár měsíců, vzaly docela rychle za své. Do kin se tak nejen nepodívá žádný kousek z jarní sezóny v čele s Bondem, Black Widow, Mulan či devátým Rychle a zběsile, ale čím dál větší dopad má aktuální situace i na nabídku letních blockbusterů. I s nimi se totiž můžeme už pomalu začít loučit.

Co si budeme povídat, realistům mezi námi už to bylo jasné delší dobu, studia Universal a Sony nyní ovšem nyní udělala velmi razantní kroky v tom, aby se i letní filmová sezóna dala pomalu považovat za odepsanou. Všechny své velké tituly totiž tamní kravaťáci přesunuli na příští rok. Od Sony tak letos nedorazí noví Krotitelé duchů ani komiksovka Morbius s Jaredem Letem, kteří si odbudou premiéru příští březen. Válečné Greyhound: Bitva o Atlantik s Tomem Hanksem bylo z letošního června odloženo na neurčito a podruhé byla kvůli koronaviru odložena také premiéra dvojky Králíčka Petra, jenž už snad dorazí v lednu 2021. Universal pak odložil svou největší miliardovou jistotu tohoto roku, druhé Mimoně. Letošní červencovou premiéru pak posunuli přesně o rok. 

Jasný, žádný z těchto titulů jsme asi v redakci s napětím nevyhlíželi. Jde však o jasný signál toho, jak se situace okolo očekávaných filmových premiér bude v následujících týdnech vyvíjet. Pořád nám v letním slotu zbývá např. Nolanův Tenet či Wonder Woman 1984, která se malinko pošetile přesunula pouze na srpen. I v těchto případech je ovšem i vzhledem ke krokům Sony a Universalu čím dál jasnější odklad. A nedivil bych se, kdybychom se i těchto kousků dočkali až příští léto. Konec roku už totiž začíná být kvůli dřívějším přesunům dost narvaný. A nesmíme zapomenout na fakt, že se kvůli koronaviru aktuálně prakticky nic nenatáčí a dá se tedy očekávat, že i premiéry chystaných snímků se začnou v některých případech z příštího léta posouvat a letošní odpadlíci tím zaberou právě jejich sloty. Tato jarní/letní sezóna se zkrátka resetuje a dočkáme se ji ve velké míře až za rok. Co vy, také si myslíte, že je tento scénář čím dál více pravděpodobný?

UPDATE: Top Gun: Maverick to v létě taky balí a dorazí do kin 23. prosince! Dvojka Tichého místa si nakonec věří na premiéru 4. září. 

---

Vytáhni v hospodě: Sony mezi všemi těmito přesuny ještě odsunulo několikrát odkládanou premiéru herního Uncharted z března na říjen příštího roku. To už je ale spíš k pousmání.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace