Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Baby Drivera a Soumraku mrtvých chystá sci-fi pro filmové geeky


ikona
Mr. Hlad
edgar wrightlast night in sohoset my heart on five
Příběh jednoho hodně neobvyklého scenáristy 

Režisér Edgar Wright, který natočil Baby Drivera, Cornetto Trilogy nebo Scott Pilgrim proti zbytku světa, si sice ke sci-fi přičichl v U Konce světa, ovšem regulérní science fiction nedělal nikdy. A řekl si, že ten čas přišel teď. Ještě letos snad uvidíme jeho horor Last Night in Soho, ale on se nefláká a už začíná pracovat na adaptaci románu Simona Stephensona Set My Heart To Five. A zní to docela zajímavě. 

Děj se má odehrávat v roce 2054 a točit se bude okolo androida Jareda. Ten vypadá jako člověk, ve skutečnosti to je však umělá bytost a takových existuje na světě spousta. Jared pracuje jako zubař v malém městečku někde v Michiganu a je celkem spokojený. Pokud se to tedy dá takhle o androidovi říct. Jenže pak se jednoho dne dostane shodou náhod do kina, kde se promítají staré filmy a něco to s ním udělá. Jared se dojme a zjistí, že filmy v něm probouzí emoce, které by žádný android mít neměl. A on se rozhodne toho využít. Odjíždí do Los Angeles a chce se stát scenáristou! Jenže android s emocemi je něco, na co společnost není úplně připravená. 

Zní to docela zajímavě a potenciálně by to mohl být velký doják, jenže Edgar Wright se asi nespokojí s tím, aby točil nějakou sladkobolnou limonádu. A navíc v knize jsou za ty klasické filmy považované pecky z osmdesátých a devadesátých let a ve výsledku by to tak mohlo být trošku svižnější, než kdyby koukal na Casablancu a Občana Kanea. Uvidíme, co z toho vyleze. Na Wrighta jsme ale rozhodně zvědaví. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace