Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #551 o Star Wars a Pánovi prstenů


ikona
Mr. Hlad
disneylord of the ringsstar warsthe eternalsvíkendový výplachwes anderson
Jak by vypadala kombinace Pána prstenů a Star Wars? Co ví Wes Anderson o karanténě? A máte chuť na český kraťas, který měl soutěžit na festivalu South by Southwest?  

Karanténní výplach

Nemocnice týdne
Koronavirus mění společnost zatraceně rychle. Víc, než by se nám líbilo a spoustu věcí lidi nestíhají. A improvizují. Takže když v Los Angeles potřebují improvizované místo pro nemocnice, využijí Hollywood

Sociální distance týdne
Wes Anderson je režisér s hodně neobvyklým vizuálem. A vlastně hodně neobvyklým vším. Takže asi nikoho nepřekvapí, že zrovna on propagoval sociální distanci dřív, než to bylo díky koronaviru cool. 

Úpravy týdne
Když Disney koupil Hvězdné války, čekala fanoušky nepříjemná věc. Úpravy. Příběhy z comicsů, her a knížek putovaly do koše, aby nové filmy mohly vyprávět bez toho, že by je něco brzdilo. A těch úprav nebylo málo. 

Krátký film týdne
Krátký film Figurant, který natočil režisér Jan Vejnar a obsadil do něj třeba Denise Lavanta (Holy Motors, Příliš dlouhé zásnuby), měl soutěžit na festivalu South by Southwest, ten byl ale bohužel stejně jako spousta podobných akcí zrušený. Je to škoda, na druhou stranu vy teď máte po omezenou dobu šanci vidět Figuranta zadarmo online. A nejen jeho, na streamovací platformě Mailchimp je většina krátkých filmů, které se měly na festivalu promítat, takže neváhejte. A mimochodem Figurant se podle Rimsyho dost povedl.  

Crossover týdne
Jsou lepší Hvězdné války, nebo Pán prstenů? Han Solo, nebo Aragorn? Žihadlo, nebo světelný meč? A není to jedno, když máme video, ve kterém hrdinové J.R.R. Tolkiena bojují se skřety právě se světelnými meči? 

Trénink týdne
Kumail Nanjiani se objeví v marvelovce The Eternals a kvůli roli se pořádně namakal. Fotky už jste asi viděli, byly i ve výplachu, ale teď se tenhle komik rozhodl podělit se se světem o to, jak to celé probíhalo. 

Astronaut týdne
Asi jen málokdo z nás je schopný odhadnout, jak moc realistické a nerealistické jsou filmy, které se odehrávají ve vesmíru. Ale Chris Hadfield tam byl, takže o tom něco nejspíš 

Lektvary týdne
Sedíte doma a nudíte se? Už vás nebaví koukat na filmy, číst knížky, poslouchat muziku nebo stavět obří puzzle? Hledáte novou aktivitu? Tak si zkuste uvařit lektvary z Harryho Pottera

Kreslení týdne
A máme tu další tip na aktivitu na doma. A tahle je ideální i pro děcka, což se hodí. To vám asi řekne každý, kdo je s nimi už čtrnáct dní zavřený doma. Takže je teď můžete naučit, jak kreslit Svena z Ledového království

Duel týdne
V minulém výplachu jsme se ptali, na jakém filmu jste naposledy viděli v kině. Podívat se můžete tady

Dnes se zeptáme, jaké filmové resty doma doháníte. Napište nám do předmětu názvy filmů a v textu se rozkecejte o tom, jak se vám líbily. 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (34)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace