Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočká se dvojka Wonder Woman premiéry na streamu?


ikona
Spooner
gal gadotkoronavirusTrollové: Světové turnéwonder womanwonder woman 1984
Hollywood zažívá neobvyklé časy a premiéry posledních týdnů už míří na streamovací služby. Kdo další bude následovat? 

Koronavirus má stále velký dopad na filmový průmysl, v němž se v posledních týdnech dějí opravdu nevídané věci. Kromě přerušování natáčení, odkladů premiér či zavírání kin pak mohou diváci vidět velká škatulata na VOD službách, na něž velká studia momentálně posílají své premiéry z posledních týdnů, tedy mnohem dříve než se plánovalo. Na Disney+ se tedy jen po pár týdnech v kinech objevila pixarovka Frčíme a v následujících dnech dorazí legálně na internet i Dieselův Bloodshot a přiřítí se i Sonic. Nejvíce se pak rozjeli v Universalu, kde v pátek poslali do světa Neviditelného, Emmu a oznámili, že animák Trollové: Světové turné si odbude premiéru zároveň v kinech (jestli budou nějaká vůbec otevřena) i na streamovacích službách. A právě tyto kroky studií, o kterých by se nám před pár měsíci ještě nesnilo, rozjely před dny na internetu slušný drb.

Z několika internetových zdrojů se totiž začaly šířit spekulace, že ve Warner Bros. uvažují, zda by vzhledem ke stávají situaci nebylo výhodné dopřát premiéru na VOD službách také druhé Wonder Woman. Spekulace mluvily o tom, že by se stejně jako v případě dvojky Trollů mělo jednat spíše o společnou premiéru s kiny. Warneři ovšem celkem brzy tento drb začali vyvracet s tím, že stále trvají na plnohodnotné premiéře Wonder Woman 1984 v kinosálech. Producent očekávané komiksovky Charles Roven pak doplnil, že na debaty o možném startu na streamovacích službách je ještě spousty času a studio se snaží soustředit na plnohodnotnou kinopremiéru stůj co stůj. Což v případě takového blockbusteru dává samozřejmě perfektní smysl. VOD služby vám prostě tak vysoký rozpočet (plus náklady na marketing) jako má druhá Wonder Woman asi stále nepokryjí a úspěch jedničky, která si odnesla z kin přes 800 mega, by se neopakoval. Kina prostě pořád vládnou. A není proto divu, že se tato informace zahladila jako divoký drb. Tedy prozatím.

Tyto spekulace totiž vedou k docela logické úvaze, jestli se nějaký velký film k podobné taktice přeci jen časem neuchýlí. Je totiž víceméně jasné, že minimálně americké kinosály zůstanou vzhledem k aktuální situaci zavřena ještě pár měsíců, což ve velkém ovlivní právě i letní premiéry. A šance, že další snímky budou následovat příkladu Trollů, není úplně nereálná. Ostatně, komedie The Lovebirds s Kumailem Nanjianim také nakonec místo v kinech skončí na Netflixu. U menších filmů či kousků s přijatelným rozpočtem tedy může být podobná taktika čím dál častější. A jestli bude situace okolo zavřených kin stále zoufalejší, možná za pár měsíců přeci jen uvidíme na VOD službách v premiéře nějaký ten blockbuster. Třeba Disney s jasným propadákem jménem Artemis Fowl by na internet mohlo přijít kdykoliv a možná by to bylo v tomhle případě i pro dobro věci. Ano, očekávat internetovou premiéru Black Widow, Top Gunu či Tenetu je vzhledem ke zmiňovaným nákladům pořád z říše sci-fi. Jestli ale bude aktuální krize pokračovat ještě několik měsíců, možná už další zvěsti okolo Wonder Woman a spol. nebudou jen velkým drbem. Co byste takovému scénáři říkaly teoreticky vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace