Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zaillian si počká


ikona
imf
anthony hopkinsjude lawmark ruffalooscarsean pennsteve zaillianvšichni královi muži
 

Steve Zaillian, scenárista Schindlerova seznamu, Jasného nebezpečí nebo Gangů New Yorku chystal na podzim svůj zatím nejambicióznější projekt, který poctil pozorností i coby režisér. Šlo o remake klasiky Všichni královi muži z roku 1949, v níž se samorost Willie Stark, venkovský agitátor a demagog došplhá v politice až na místa nejvyšší a používá při tom všechny povolené i nepovolené údery.

Původní verze dostala tři Oscary (nejlepší herec a herečka plus nejlepší film) a Zaillian se svým remakem rozhodně chce též pošilhávat po zlatém plešounovi (jednoho už dostal za Schindlerův seznam, dvě nominace neproměnil), ale došlo mu náhle, že film nestihne dokončit v termínu. Snímek se Seanem Pennem (Willie Stark), Judem Lawem, Jamesem Gandolfinim, Anthony Hopkinsem nebo Markem Ruffalem se tak na poslední chvíli odkládá a to prosím o celý rok! Zaillian si nechce nechat ujít oscarovou šanci a tak vydupal ze Sony roční limbo, což je v momentě, kdy v amerických kinech už visí plakáty na film, takřka nadlidský úkol. Studio z toho jistě velkou radost nemá, ale má pořád ještě v zásobě pár trumfů (Oliver Twist nebo Gejša).

Oscarové tlaky v posledních letech hodně sílí a tak se z podzimní sezóny stává kolbiště ambiciózních dramat a hereckých koncertů, které se zjara vždycky poperou o to nejcennější. Studia totiž ví, že zisk Oscarů nažene do kin mnohdy podstatnou část diváctva a filmy, které na podzim utržily jen pár milionů, se pořád ještě mohou vyšvihnout do sedla (resp. úspěšně živořit v Top 10 po několik týdnů). Kdo chce Oscara, musí vyjít vstříc senilitě Akademie - sošky získávají filmy o kterých se mluví, ne filmy o kterých se mluvilo na začátku roku (výjimky samozřejmě existují), i z tohoto důvodu se notně zpozdil Cageův Weather Man, který se v amerických kinech objeví příští týden.

Na All the King´s Men si tedy počkáme celý rok. Zaillian to komentoval tím, že by nepřenesl přes srdce, kdyby film musel nějak odfláknout a že raději obětuje celý rok ladění, než aby se snažil snímek dodělat do stanoveného data (16. prosince, přičemž cokoliv do oscarových nominací musí mít premiéru do 31. prosince, alespoň v limitovaném počtu). Docela by mě zajímalo, kolik v Sony rozdupali vzteky židlí. ;)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace