Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Wanted natáčí i v době koronaviru. Jaké technologie k tomu využívá?


ikona
Spooner
koronavirustimur bekmambetovV2. Escape From Hell
Režisér Timur Bekmambetov chce svůj film dokončit i přes hrozbu koronaviru. Jaké jedinečné a přitom bezpečné metody k tomu využívá? 

Ruský režisér Timur Bekmambetov nepatří v redakci asi zrovna mezi oblíbené tvůrce a já osobně od něj mám rád jenom akční šílenost Wanted. Jedno se mu ale upřít nedá. Rád experimentuje a nebojí se zkoušet do filmů procpat nové a neokoukané formáty. Jako producent je proto podepsaný pod POV akčňárnou Hardcore Henry, či snímky Odebrat z přátel a Pátrání, v nichž sledujeme příběh skrz počítačový monitor. Když pak před několik týdny ohlásil, že jeho nový válečný film V2. Escape From Hell bude natočen vertikálně, mnoho lidí už si i trochu klepalo na čelo. Nakonec naštěstí vyšlo najevo, že snímek o sovětském pilotovi utíkajícím z německého koncentračního tábora bude natáčen také klasicky širokoúhle a vertikální verze se dočkáme na mobilech. I přesto ovšem Bekmambetův nový projekt nepřestává překvapovat.

Zatímco většina filmových produkcí se kvůli šířícímu se koronaviru zastavila, Bekmambetov točí dál a rozhodně v tom hodlá pokračovat. Zároveň ale bude jeho natáčení pokračovat v naprostém bezpečí a údajně bez hrozby nakažení. A zvolil k tomu velice netradiční postupy. Dnes, v pátek 20. března, tak např. dojde k natáčení bojové letecké scény. Při ní bude představitel hlavní role Pavel Prilučnyj sám v prázdném studiu, sedne si do kokpitu letadla s obrazovkami všude okolo a bude hrát hru War Thunder, v níž bude bojovat proti ostatním hráčům. Bekmambetov pak bude celou scénu režírovat vzdáleně přes platformu Microsoft Teams a celá válečná vřava okolo pilota se dodělá přes vizuální efekty.

Za přispění podobných vychytávek současnosti by pak chtěl režisér s natáčením pokračovat a minimálně u leteckých scén to asi nebude problém, když se bude i nadále dodržovat minimální kontakt se zbytkem štábu. Bekmambetov si pak vychvaluje, že díky „natáčení v počítačové hře“ může ve výsledku vypadat více realisticky. No, uvidíme, jak se tyto neobvyklé metody podepíší na výsledku a zda ruský režisér zase po čase překvapí. Za odvahu natáčet a kreativitu i v těchto složitých podmínkách si ovšem zaslouží palec nahoru.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace