Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Comicsovka Bloodshot s Vinem Dieselem


ikona
Mr. Hlad
bloodshotcomicseiza gonzalesguy pearcekoronavirusprvní dojmyvin diesel
Konečně i jiný úspěch než Rychle a zběsile?  

Vin Diesel se za pár měsíců vrátí s dalším dílem Rychle a zběsile, ale ještě před tím se pokusí už po několikáté přesvědčit diváky, že by měli chodit i na jeho jiné filmy. Bloodshot má ovšem smůlu, kvůli koronaviru byla odložená česká premiéra, takže si na něj ve čtvrtek nezajdete. My jsme ho však už viděli. Takže co na něj říkáme? 

Jak to vidí Rimsy:
Trailerová kampaň vykecala jak ty nejlákavější momenty, tak i hlavní příběhový zvrat, který nastane zhruba v půlce. Do té doby se jedná o naprosto tuctový akčňák, v němž máte dost času na odškrtávání žánrových klišé; druhá polovina se pak snaží nabídnout něco víc, jenže moc se jí to přece jen nedaří. Záporák Guye Pearce je smutně necharismatický, Eiza González nic hrát nemusí a spoléhá se na fyzické přednosti, no a Diesel si holt jede svou rutinu. Jako zneužívaný voják, jemuž je do značné míry odňato vlastní vědomí, by nám v trumpovské éře mohl něco říct, ale na to se tu nehraje. Tohle je úplně jednoduchá, prostinká, banální akce, která sotva uspokojí jen fandy zaměnitelných digitálních efektů a ve slow motionu padajících nábojnic.

Jak to vidí Mr. Hlad:
Viděli jste trailer? Viděli jste všechno. V Bloodshotovi není nic navíc a i to málo, co nabízí stojí celkem za prd. Diesel se vcelku snaží, jenže hraje hlavního hrdinu v komiksovce se zoufale průhledným příběhem, nezajímavými postavami a nenápaditými akčními scénami. Vypadá to jako trošku dražší pilot nějakého béčkového seriálu, kterému dost chybí nadhled, nápady, energie a vlastně cokoliv, kvůli čemu by stál za pozornost. Diesel zase šlápnul vedle, ale na rozdíl třeba od podobně mizerného Posledního lovce čarodějnic tady ani nevidím nic, co by mělo potenciál být pod jiným režisérským dohledem zajímavé. Zbytečný film. 

Jak to vidí Sam.Vimes:
Bloodshot je strašně obyčejná comicsovka. Schematický příběh alespoň nabízí jeden potenciálně slušný zvrat, jenže tomu podráží nohy trailery, které rovnou celý film odvyprávěly od začátku do konce. Akční scény nejsou špatné, ale větší pochvalu ze sebe nedostanu a to je v současné žánrové konkurenci málo. Celkově filmu chybí režijní invence nebo neokoukané nápady a obzvláště to bolí u jednorozměrných postav a jejich béčkových dialogů, které nemají dost nadhledu na to, aby bavily. Vlastně mám pocit, že by to celé fungovalo lépe jako scénář pro počítačovou hru. 

Recenzi čekejte v nejbližších dnech. Snad. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace