Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaké filmy se odkládají a koho zavřená kina budou stát nejvíc?


ikona
do_Od
kinakoronavirusodkladpremiératiché místo 2veřejný prostorzákazzrušení
Jaké filmy odkládají premiéru z důvodu koronaviru? 

Jak už jste si mohli přečíst dopoledne, zásah Bezpečnostní rady státu prozatím nejvíc ovlivnil kulturní, společenské a sportovní akce v místech, kde se snadno může pohybovat víc jak stovka lidí najednou. Divadla, kina, sportovní arény, a to jsme zatím na začátku, celá situace se samozřejmě může ještě vyhrotit – nás ale přece jen nejvíc trápí ty filmy. BIOSCOP už oznámil zrušení premiéry 3Bobule, odklad ale potkal i Šarlatána, Princeznu zakletou v čase nebo Bloodshota. Co se akcí týče, u nás to schytal Febiofest, ve Státech zase například South by Southwest, jenž se měl konat už teď, a nyní pořadatelům hrozí takové ztráty, že je ohrožen i příští ročník.

Co se kin týče, síť CineStar oznámila kompletní zrušení všech projekcí, to samé Kino Lucerna. Menší kino jako například naše oblíbené Kino Aero omezí počet vstupenek a zruší některé z akcí, včetně bohužel námi pořádané projekce Demolition Mana – lístky si ale nechte, jakmile najdeme náhradní termín, budou vám na něj furt platit. V případě, že byste chtěli vstupenku stornovat, učiňte tak na pokladně kina. Asi nejodvážnější přístup zvolilo CinemaCity. To omezí počet návštěvníků jednotlivých projekcí a zavede přísnější hygienická opatření, jinak je to ale tzv. business as usual.

Výhledově můžeme začít oplakávat úspěch vyhlížených pecek jako Tiché místo 2, které má premiéru příští týden a… většina lidí ho bohužel neuvidí. Problematická bude Mulan, odkladu na srpen se dočkalo pokračování Králíčka Petra a vtipný by byl i odklad New Mutants. Co se květnových premiér týče, otazník visí nad Black Widow, zejména kvůli Číně, kde se kina asi jen tak neotevřou – u nás v tuto chvíli nemá smysl tipovat, situace se mění ze dne na den, takže kdo ví. Každopádně jo, je veselo. Aspoň teď bude čas dohánět všechny ty netflixovský resty, co se za poslední měsíce urodily, případně oprášit nějaké ty herní pecky. Dejte v diskuzi vědět, čím si doma budete krátit čas vy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace