Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřela herecká legenda Max von Sydow


ikona
Spooner
hra o trůnymax von sydowsedmá pečeťsmrtstar warsvymítač ďábla
Filmový svět přišel o jednu z výrazných osob (nejen) evropské kinematografie. 

Jen pár týdnů poté, co se světová kinematografie musela rozloučit s jednou z největších legend, Kirkem Douglasem, nás opustil další filmový velikán. Ve věku 90 let zemřel herec Max von Sydow. Smutnou zprávu potvrdila jeho manželka. Herec se švédskými kořeny zanechal výraznou stopu jak v evropské, tak americké filmové scéně. Nejvíce ho proslavila spolupráce s jinou legendou světové kinematografie, Ingmarem Bergmanem, s nímž natočil už během 50. let dost možná své nejslavnější filmy, Sedmou pečeť  a Lesní jahody. S Bergmanem Sydow spolupracoval i v dalších letech a natočil s ním např. oscarový snímek Pramen panny

V polovině 60. let se s filmem Největší příběh všech dob poprvé podíval i do Hollywoodu, kde na sebe také několikrát velice upozornil. Pamatovat si ho zde můžete z kultovního Flashe Gordona, Barbara Conana, Vymítače ďábla, Tři dnů Kondora či Minority Report. Hrál ovšem i v posledních letech, kdy si stihnul střihnout roličky v sedmé epizodě Star Wars či Hře o trůny. Jeho posledním snímkem je nedávno dotočené Echoes of the Past. Filmový svět přišel zkrátka o velkou osobnost. A jestli si budete chtít dnes večer tuto legendu připomenout nějakým slavným filmem, rozhodně budete mít z čeho vybírat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace