Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Je druhé Tiché místo ještě lepší než jednička?


ikona
Spooner
Cillian MurphyEmily BluntJohn Krasinskiprvní reakcetiché místo 2
Dočkal se jeden z nejlépe hodnocených hororů poslední dekády adekvátního sequelu? Zahraniční kritici už začínají mít jasno. 

Když před dvěma lety vtrhl do kin horor Tiché místo, stal se z něj možná až nečekaný divácký hit. A hodně velkou pochvalu sklidil také u kritiků. Atmosféra a nápadité hrátky se zvukem zkrátka slavily úspěch, John Krasinski se z nenápadného herce vyprofiloval v solidní režisérský talent a mnozí film dokonce řadí mezi žánrové vrcholy dekády. Bylo tedy jasné, že druhý díl nebude mít úplně snadnou pozici a překonat vysoká očekávání bude opravdu obtížné. Parádní trailery ovšem naznačovaly, že by to přeci jen mohlo vyjít. A první zámořské ohlasy tyto naděje jen potvrzují.

První projekce už totiž proběhly a Tiché místo: Část II už má úvodní novinářské ohlasy, i když prozatím hlavně z Twitteru. A ty opravdu nešetří nadšením a nenajdete v nich prakticky žádné negativum. Novináři v nich druhé Tiché místo označují za neskutečně intenzivní, emocionální a napínavou jízdu, která nešetří nápady a dokonale vás zavrtá do sedačky. Krasinski nejen, že opět přichází se skvělou režií, ale navíc prý výborně rozšiřuje svůj post-apokalyptický svět a někteří dokonce považují jisté scény za mistrovské. Chvála je pak směřována nejen na adresu prý opět skvělé Emily Blunt, ale zejména na Cilliana Murphyho. Což mě na všech ohlasech těší asi nejvíce. První reakce tedy nešetří nadšením a zdá se, že Paramount i s dvojkou trefí kasovní jackpot. Zda jejich prvotní ohlasy nejsou až příliš nadšené, nám napoví nejen recenze, ale zejména premiéra 16. března.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace