Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

EAF: Fenomén Steven Seagal


ikona
Mr. Hlad
above the lawcasey rybackeafencyklopedie akčního filmumoviezone livenemilosrdná spravedlnostnicopřepadení v pacifikusteven seagalunder siege
Vzestup, pád a odkaz nejslavnějšího hollywoodského lamače kostí 

The Man. The Myth. The Legend. Asi by nás vůbec nepřekvapilo, kdyby si Steven Seagal nechal tohle vytesat na hrob. Na hrob velikost pyramidy, na jejímž vrcholu by se tyčila socha mistra v nadživotní velikosti lámajícího vaz protivníkovi. Steven Seagal je svým způsobem i dnes filmový fenomén. Člověk, jenž se akční hvězdou stal jen díky shodě naprosto bizarních náhod, lhář, násilník a blb, jenž na přelomu osmdesátých a devadesátých let nabídl divákům trošku jiný typ akčních scén a slavil úspěch se svými prvními pěti filmy. A v půlce let devadesátých nepochopil, že dny jeho největší slávy pomalu končí. 

A nepochopil to dodnes, díky čemuž máme několik desítek seagalovek – levných, ošklivých a až na pár výjimek naprosto zrůdně špatných filmů, které přesto mistrovi fandové nepřestali kupovat ani po tom, co Seagal regulérně zblbnul, začal si hrát na šerifa, přestěhoval se do Ruska a přibral pár desítek kilo. Příběh Stevena Seagala je fascinující. Veselý a smutný zároveň. Je to příběh člověka přesvědčeného o své vlastní výjimečnosti a až podezřele věrných fanoušků, kteří i po čtvrt století čekají na to, až se jejich hrdina vrátí do první ligy, i když dávno nekope ani tu druhou. 

My jsme si každopádně povídání o Seagalovi, jeho kariéře, egu a šílených historkách, které se s ním pojí, dost užili a důkazem je i fakt, že jsme to dokázali řešit hodně přes hodinu a věříme, že vás to bude bavit stejně jako nás a ohodnotíte nás na CSFD. Encyklopedii akčního filmu, ale i MZ Live a MZ Live Speciál pak sledujte na Youtube, aby vám nic neuteklo a pokud preferujete podcasty, najdete nás na PodbeanSpotify nebo iTunes. A budeme moc rádi, když nás podpoříte i na Patreonu

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace