Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Premiéra nového Bonda se kvůli koronaviru odkládá! Kdy se ho dočkáme?


ikona
Spooner
cary fukunagadaniel craigjames bondmgmnení čas zemřítodloženíuniversal
Koronavirus si vybírá svou první filmovou oběť, samotného Jamese Bonda. Které další blockbustery se budou bát vylidněných kin a přesunou premiéru? 

Koronavirus. Téma číslo jedna posledních týdnů, o něž už kvůli stoupajícímu počtu nakažených už prakticky zakopáváme a slyšíme ho prakticky všude. A nyní opravdu velkou ránou zasáhl i filmový trh. Universal společně s MGM a Barbarou Broccoli k šoku všech oznámili, že premiéra nejnovější bondovky Není čas zemřít se ruší. Poslední Craigův zářez se tak nekompromisně odsouvá ze začátku dubna (u nás konkrétně z osmého) až na daleký listopad. Ve Velké Británii si agent odbude premiéru až 12. listopadu a ihned budou následovat další země. Ve Spojených státech se snímek Caryho Fukunagy představí 25. listopadu. Vymění  si tak původní velikonoční slot za víkend okolo Dne díkuvzdání.

Na vině je pak právě stále šířící se koronavirus, jenž už nedopadá pouze na čínský a asijský trh, kde jsou kina liduprázdná, ale počítá se s čím dál větším dopadem také v Evropě. Což jsou trhy, jež jsou pro agenta s povolením zabíjet v podstatě klíčové a odložení premiéry tak dává vlastně i smysl. Zejména v domovské Velké Británii, kde počet nakažených roste a ani zde se bohužel nedají vyloučit prázdná kina či dokonce jejich zavření, by prošumění hodně zabolelo. A jelikož producenti si řekli, že není čas komerčně zemřít (ano, muselo to přijít), rozhodli se k tomutu velmi razantnímu kroku, o němž budou fanoušci debatovat ještě hodně dlouho. A producenty bude zřejmě i dost bolet.

Nesmíme totiž zapomenout na fakt, že marketingová kampaň už jede několik týdnů na plné obrátky. A teď nemluvíme o trailerech a klasické porci plakátů. U Bonda musíme vzít v potaz taky samozřejmě velmi drahý spot na Super Bowlu, titulní song od Billie Eilish a samozřejmě reklamní masáž od světových značek v čele s Heinekenem, Land Roverem či hodinkami Omega. Tady už zkrátka mluvíme o kampani v řádech desítek milionů dolarů, která se bude muset za několik měsíců kvůli přesunu rozjet nanovo. A to bude producenty, vzhledem k faktu, že samotný film stál 250 mega, asi ještě dlouho budit ze snů. A to jsem se ještě ani nezmínil o již běžícím předprodeji lístků, který zase bude strašit ve spánku mého kolegu dO_oda, jenž už si vesele koupil lístky na půlnoční premiéru. Jo, tenhle přesun prostě bolí a ještě nějaký pátek bolet bude.

Nabízí se pak otázka, co všechno odložení Bonda ve filmovém kalendáři rozpoutá. Dá se totiž očekávat, že nyní nás budou čekat velká škatulata, během nichž dojde k přesunu dalších premiér. Ostatně, v podstatě hned po šokujícím prohlášení přehodil Universal na Bondův původní velikonoční slot ve Spojených státech druhý díl animáku Trollové: Světové turné, který si to tak v kinech rozdá s dvojkou Králíčka Petra, jenž má premiéru jen o týden dříve. 

Nás však zajímají větší fláky a asi nejvíce se teďka potí u Disneyho. Vůbec bych se totiž nedivil, kdyby Mulan následovala Bondova příkladu a její premiéra byla také odložena. Zde by to totiž dávalo ještě větší smysl, než u britského klenotu. Adaptace Disneyho animáku šitá na míru asijskému trhu totiž ve Spojených státech ani ve zbytku světa podle prvních odhadů příliš velký jackpot netrefí a producenti v tomto téměř spoléhali na jednu kartu. A tu teď ještě nějaký čas nebudou mít v ruce. Ostatně, premiéra v Japonsku či Jižní Koreji již byla odložena. S premiérou v USA se však podle Disneyho zatím hýbat nehodlá. Další na řadě by pak teoreticky mohla být také sólovka Black Widow. Premiéra 30. dubna je ovšem ještě daleko a do té doby se může celá situace ještě změnit. Doufejme, že k úplnému vyprázdnění jarní či částečně letní sezóny opravdu jen tak nedojde.

---

Vytáhni v hospodě: Daniel Craig se má tento týden objevit při příležitosti propagace bondovky v Saturday Night Live. Teď už možná jeho výstup tak vtipný nebude.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace