Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: fantasy pixarovka Frčíme


ikona
Mr. Hlad
chris prattfrčímeonwardpixarprvní dojmytom holland
Přidáte se k výpravě za záchranou elfího táty?  

Letos uvidíme v kinech hned dvě Pixarovky. Duše dorazí začátkem srpna, ale výprava do světa elfů, kouzel a otravných jednorožců Frčíme bude mít premiéru už za pár dní. Jak se povedla novinka, za kterou stojí režisér Univerzity pro příšerky Dan Scanlon? 

 

Jak to vidí Rimsy: 
Pixar frčí! Trailery nijak úchvatně nevypadaly a nabízela se obava, jestli se slavné studio už omíláním různých forem sebepoznání trochu nevyčerpalo. Ale naštěstí se zdá, že ne - pod divným názvem se na první dobou skrývá další příběh o dospívání, důležitosti rodiny a tak dále, jenže pod povrchem se jedná o zcela funkční coming-of-age drama zabalené do tradičně precizního vizuálu. Ten dokáže udržet pozornost i menších diváků, přestože tady se očividně cílí trochu výš. Za mě je to jednoznačně ku prospěchu věci, a přestože Frčíme nemá takový merchandisingový či popkulturně významný potenciál jako třeba Nemo nebo Auta, je to chytře napsaná a nakonec i dojemná oddechovka, kde se hashtag #daddyissues rozhodně uplatní.

Jak to vidí Mr. Hlad:
Není to úplně ono. Ve Frčíme je sice klasická pixarovská kombinace humoru, napětí, dojetí a životních pravd podaných umně a bez patosu, ale tentokrát jakoby studio nebavilo vymýšlet svět. A přitom si moderní fantasy doslova říkala o to, aby se v ní někdo pořádně vyblbnul jako kupříkladu u Příšerek. Pár odkazů třeba na Dungeons and Dragons tu sice dostaneme, celkově je však nový svět o poznání méně hravý, vychytralý a zábavný než to, na co jsme u Pixaru zvyklí. Přitom si přímo říká o to, aby se v něm tvůrci vyřádili. Když to trochu přeženu, do konce filmu jsem si musel vystačit s jednorožci, kteří se chovají jako krysy. Všechno ostatní funguje tak, jak jsme u Pixaru zvyklí, ale že studio bude dýchavičné zrovna v audiovizuálních hrátkách, jsem úplně nečekal. 

Recenzi čekejte velmi brzy

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace