Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Je Neviditelný hororem roku?


ikona
Spooner
elisabeth mossLeigh Whannellneviditelnýprvní reakce
Natočil Leigh Whannell po parádním sci-fi Upgrade další pecku? A jak moc dobrá je v novém hororu Elisabeth Moss? 

Co si budeme povídat, zkraje roku to s hororovým žánrem nevypadalo dvakrát růžově. Prakticky všechny žánrové kousky v kinech propadly a vlastně ani za moc nestály. Tohle prokletí by ovšem mohl už ten víkend ve Spojených státech zlomit Neviditelný, moderní remake hororové klasiky, v níž bude hlavní hrdinka utíkat před svým násilnickým ex-přítelem, jenž však není tak trochu vidět. Trailery lákaly na hutnou atmosférickou podívanou, režisér Leigh Whannell měl po skvělém sci- fi Upgrade potvrdit svůj talent a Elizabeth Moss naopak mohla využít popularitu z Příběhu služebnice. Producenti pak i díky nízkému rozpočtu kolem devíti mega očekávají velký hit. A nejspíš ho i dostanou. Neviditelný má totiž podle prvních zámořských recenzí nakročeno k tomu být slušnou hororovou peckou.

Rotteny zatím hlásí 88 % spokojených recenzí s ratingem s 7.6 a pouze 5 negativními ohlasy. Což je na horor hodně solidní vizitka. Kritici lákají na nervy drásající zážitek, v němž Whannel nespoléhá na ohrané lekačky, ale spíše na tísnivou atmosféru a psychologický teror hlavní hrdinky. Snímek se pak svým příběhem a zpracováním dle všeho naprosto trefil do současných témat a trendu filmů se silnými ženskými charaktery. Někteří recenzenti dokonce příběh o ženě vzdorující toxické maskulinitě označují za #MeToo horor.

Velká porce chvály pak samozřejmě směřuje i na adresu Elisabeth Moss, jež je prý v hlavní roli fenomenální a po Florence Pugh ze Slunovratu a Lupitě Nyong’o v My tu prý dostáváme další silný ženský hororový výkon. Těch pár nespokojených si pak stěžuje např. na slabší vykreslení titulního záporáka, který nedostává ani zdaleka tolik prostoru jako hlavní charakter. Jinak jsou ovšem reakce vesměs pozitivní a nad skvělou režií a pohlcujícím výkonem Elisabeth Moss se shodují téměř všichni. Zdá se, že by nás od 5. března mohl v kinech čekat hodně výrazný žánrový kousek.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace