Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Je Frčíme jednou z nejlepších pixarovek?


ikona
Spooner
chris prattdisneyfrčímepixarprvní reakcetom holland
Jak se americkým kritikům líbí nový originální kousek od věhlasného animovaného studia? 

Animovaná továrna na hity Pixar se v posledních letech zaměřuje zejména na produkci jednoho sequelu za druhým a originální snímky už zde dávno nechrlí v takovém počtu, jako ve svých nejzlatějších časech. Letos se ovšem tato situace změní, jelikož dostaneme od Disneyho hned dvě nové pixarovky. Ještě před Duší ale dorazí už na začátku března do kin jejich novinka Frčíme, v níž se dva elfští bráchové snaží pomocí magie znovu shledat se svým zesnulým otcem. Trailery ovšem tentokrát tolik neoslňovaly, marketingová kampaň jela spíš na volnoběh a spoléhala zejména na hvězdné hlasové duo Tom Holland/Chris Pratt. První zámořské recenze už jsou ale na světě a vypadá to, že diváci by mohli být zase spokojeni. I když zdaleka ne tolik, jak jsme u originálních pixarovek zvyklí.

 

Rotteny totiž zatím hlásí průměrný rating 7.3 z 46 recenzí. 37 kritiků pak dává palec nahoru, zatímco zbytek přeci jen neskrývá zklamání. To pak sice vůbec špatné hodnocení, u Pixaru jsou ale zvyklí na trochu větší numera. Jen pro srovnání, doteď poslední originální kousek od Pixaru Coco, má na známém serveru hodnocení 8.3, stejně jako čtvrtý Příběh hraček. Druzí Úžasňákovi se pak mohou pochlubit číslem 7.8. Menší rozdíl tu tedy rozhodně zatím vidět je. Většina recenzí se shoduje na tom, že Frčíme je zábavnou dobrodružnou jízdou s fantasy prvky, která je ve své poslední třetině až nečekaně emocionální. Dále se pak chválí vztah a chemie mezi ústředními bratry a samozřejmě i skvělé obsazení v čele s Hollandem a Prattem. 

Co se naopak tolik nelíbí? Hlavně prý ne zas tak silný příběh, jenž často spoléhá na ověřené pixarovské propriety a vlastně nenabízí nic moc nového. Až příliš se tu zkrátka sází na jistotu. I když je pak Onward povedeným animákem s řadou skvělých vtipů a cílovka se u něj nejspíš pobaví, kvalit těch největších pecek studia s lampičkou novinka bohužel z hlediska vyprávění či silných emotivních scén nedosahuje. Zdá se tedy, že tentokrát nám Pixar servíruje „jen“ poctivou animovanou jednohubku. Na druhou stranu, ani to není úplně málo a o prohru se pro slavné studio zřejmě rozhodně jednat nebude. Jak moc měli v zámoří pravdu, budete moci zjistit od 5. března.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace