Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ježek Sonic a Carrey mají rekord. Zválcovali Harley Quinn i oscarovky


ikona
Cival
1917bad boysbirds of preydcdc comicsdolittlefantasy islandharley quinnježek sonicjim carreyjumanjimizerovémizerové navždyparamountparazitsonictržby
Jim Carrey se zase jednou směje. 

Ježka Sonica se teď pár let nezbavíme. Zoufalé studio Paramount totiž konečně našlo onen vysněný hit a bylo by šílené, kdyby ho nezkusilo pořádně podojit. Až na Top Gun a Mission: Impossible tedy čekat nemusí, protože velké obchodní věci zmákne i slavná videoherní postavička.

 

Její filmový nástup rozhodně neměl snadný vznik, protože po extrémně kritických reakcích na trailer muselo studio redesignovat nesmyslně vyhublého hlavního hrdinu a přiblížit jeho podobu videoherní předloze. A i když kvůli tomu muselo sáhnout hluboko do kapsy, vyplatilo se. Ježek Sonic totiž sbírá pozitivní divácké reakce i snesitelné recenze a i díky tomu mohl využít zimní absence velkých rodinných oddychovek a zapsat parádních 57 milionů dolarů z prvního víkendu, což je mezi videoherními adaptacemi jasný rekord.

 

Je to moc hezký otvírák, kdy se povedlo využít i valentýnského útoku na kina. A když k tomu připočtete předpokládané výnosy ze svátečního pondělka, uzříte Sonica na luxusních 68 melounech z Ameriky po čtyřech dnech a 111 milionech celosvětově. Za mořem se tedy půjde na dvě kila, a když uvážíme popularitu téhle postavičky i zlodušského Jima Carreyho na ostatních kontinentech, čekají nás moc pěkné i celkové součty. Paramount si po sakra dlouhé době může hlasitě gratulovat... a těšit se na blížící se Tiché místo 2. Že by z otloukánka byl letos překvapivě kápo? Můžete začít s touhle možností koketovat.

Ostatní novinky neměly šanci. Obě skončily na dvanácti milionech, což není špatné, ale... ani žádnej velkej šlágr. Lákavě vyhlížejícímu hororu Fantasy Island ublížily naprosto zdrcující recenze (jen 9% na Rottenech a výsměch i od MrHlada) a otrávení diváci. Ten tucet milionů je ještě výhrou, přitom kdyby film nebyl totální ságora, mohlo se studio Sony zjevně solidně napakovat.

 

Zato romantické drama pro černošské publikum The Photograph využilo Valentýna na maximum svých možností a víc než tu dvanáctku prostě dát nemohlo, I nad tímhle filmem se rychle zavře voda, my ho koneckonců ani neuvidíme a ani nepotřebujeme dávat do naší trailerové sekce jeho upoutávku. Můžete mrknout sami - třeba si ho jednou alespoň upirátíte. I když asi spíš ne.

Druhou příčku tak mohla ještě udržet comicsová Harley Quinn, která se sice dočkala nového názvu a již několikrát zmíněného valentýnského dopingu, deku ušitou z kasovního zklamání to z ní ale nesejme. Poloviční propad na sedmnáct mega značí, že se ďáblice od DC se svými kamarádkami těžce nadře na stovku z Ameriky a alespoň čtvrtmiliardu celosvětově, což i při nízkém rozpočtu nelze hodnotit jakkoliv jinak než jako fiasko. Joker se může chechtat.

 

Pro nás akční nostalgiky je naprosto nádherný pohled na pátý flek, kde pořád válí Mizerové 3. Pokles tržeb o pouhých 5%? Kolikrát za život jste to u nějakého akčňáku viděli? Tahle trefa z dílny producenta Jerryho Bruckheimera je velkým zimním hitem a tlačí se už k 400 milionům celosvětově. Těšíme se na Mizery 4!

Ostatně, dokonce i všemi možnými cenami ověšený válečný opus 1917 Sama Mendese klesal o fous rychleji, i jeho -12% je ale velmi pěkných. Možná největší oscarový smutnil se díky čerstvým osmi melounům vytáhl na skoro stopáďo z Ameriky a 323 milionů z celého světa. Mistrovské dílo kameramana Rogera Deakinse za tu námahu stálo i po komerční stránce.  

 

Na sedmé příčce se už desátý týden neskutečně drží pohodové Jumanji 2 s téměř osmi sty miliony celosvětově, opravdovým vytrvalcem je ale Parazit. Šokující oscarový triumf tuhle korejskou lahůdku pochopitelně vytáhl po devatenácti týdnech v amerických kinech na osmou pozici, kde zapsal pět mega z dvou tisícovek kin. Nezávisle distribuovaná lahůdka se díky tomu posunula na amerických 43 milionů a 175 mega celosvětově.

Desítku uzavírá předražená fantasy Dolittle a novinka Downhill, která je americkým remakem skandinávské lahůdky Vyšší moc. Nezávislák s Willem Ferrellem má bohužel bolestivě podprůměrná hodnocení, takže čtyři utržené miliony se moc nerozhojní. Ach jo.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se zkusí prosadit horor Brahms: The Boy II a rodinná výplachovka s Harrisonem Fordem Volání divočiny

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace