Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních únorových filmů


ikona
Mr. Hlad
1917chlap na střídačkujudymodelářoriginální filmypetr zelenkapsi nenosí kalhotyrenée zellwegersam mendesv síti
1917 vás vezme do zákopů první světové války, Modelář Petra Zelenky bude řešit, jak dosáhnout spravedlnosti a V síti vám ukáže pár pohrdání hodných lidí.  

Nejkratší měsíc v roce nabízí novinku Petra Zelenky, dvě oscarové novinky, dokument o úchylech z internatu, ale i romantiku pro náročné i nenáročné. Těšit se můžete i na komorní sci-fi nebo pořádnou dávku umění. Tak si to užijte. 

6. února

Modelář
Novinka Petra Zelenky se točí okolo Pavla (Kryštof Hádek), který začne se svým kamarádem ze školy Plechem (Jiří Mádl) létat s dronem. Oběma to jde a daří se jim, ale zatímco Plech by rád vydělal velké peníze, Pavel touží po něčem jiném. Po spravedlnosti. A když zjistí, že se jí nedovolá běžným způsobem, rozhodne se vzít ji do vlastních rukou. Zelenkovo drama je opět svérázným společenským komentářem a nebojí se pokládat zajímavé otázky. Ale odpovědi na ně už budete muset najít sami. 

Attila
Attila Végh. Jeho jméno ještě před pár týdny znali jen fandové MMA. Pak ale v O2 aréně poslal k zemi Karlose „Terminátora“ Vémolu a najednou o něm mluvilo celé sportovní Česko a Slovensko. Co je ale tenhle člověk zač? Že nejde jen o tupou mlátičku, vám ukáže dokument Attila, kde se ke slovu dostanou i jeho nejbližší a který ukazuje, jak se díky odhodlání, dřině a kamarádské povaze stal milovaným šampiónem. 

13. února

Malý Joe
Emily Beecham krájela nepřátele v seriálové pecce Into the Badlands, ale v Malý Joe vám ukáže svou trošku křehčí tvář. Zahraje si tu vědkyni Alici, které se povede vypěstovat podivnou karmínovou rostlinu. Když se o ni její majitel stará, zalévá ji, dává jí ideální teplotu a mluví na ni, dovede v něm vyvolat pocit štěstí. Alice se rozhodne odnést si jeden exemplář domů pro svého syna, ale čím víc Malý Joe, jak květinu pojmenuje, roste, tím víc začíná tušit, že možná není tak neškodný, jak si myslela. 

Chlap na střídačku
Romantické komedie se z nás v poslední době točí v obrovském množství. A docela se na ně i chodí. Uvidíme, jak dopadne Chlap na střídačku, ale obsazení má celkem fajn. Ivana Chýlková tu zjistí, že její šťastné manželství s Jiřím Langmajerem zase tak šťastné není, protože její muž si našel milenku Lucii Žáčkovou. Obě dámy si kvůli tomu ale nevjedou do vlasů, místo toho se domluví, že si muže rozdělí a budou si ho po týdnu půjčovat. To, co ze začátku vypadá jako skvělý plán, se ale brzy hodně zkomplikuje. 

15. února

Psi nenosí kalhoty
A další romantická komedie. Tedy oficiálně, ale bacha, Psi nenosí kalhoty jsou prý skvělá věc, evidentně však nebudou pro každého. Hlavní hrdina Juha nedávno přišel o ženu, která se utopila před zraky jeho dcery. Juha je na tom docela špatně a nedovede se sbližovat s lidmi, pak ale potká dominu Monu a najednou to jde. Juha začne být závislý na dušení a Mona mu ráda vyjde vstříc. Jenže čím víc se snaží posouvat hranice, tím nebezpečnější to je. V jedné z rolí se objeví i Ester Geislerová. 

20. února

Sviňa
Nejen Slovensko teď řeší soud s lidmi obviněnými z vraždy novináře Jána Kuciaka a filmová Sviňa je dalším políčkem do tváře tamních politiků a mafiánů. Děj se točí kolem mladého novináře Ondry, ke kterému přijde mladá dívka a tvrdí mu, že ji odváželi proti její vůli z resocializačního centra a nutili k sexu. To, co na první pohled vypadá jako materiál na článek o obchodu s bílým masem, se ale rychle promění v něco mnohem děsivějšího a Ondrovi jdou najednou po krku politici, mafiáni i lidé, kteří se snaží ze stínů řídit celou společnost. 

Chvění
Hlavním hrdinou dramatu z koprodukce Guatemaly, Francie a Lucemburska je Pablo, kterého jeho rodina nadevše miluje. Tedy až do okamžiku, kdy zjistí, že Pablovi se líbí muži a že se do jednoho zamiloval. Hluboce věřící rodina je absolutně proti jeho novému vztahu a Pablo se musí odstěhovat. Opustil svět, který znal, ale ten nový, kde je teď, mu nikdy nepřiroste k srdci. Snaha sblížit svou rodinu s přítelem nepřináší ovoce a navíc se ukáže, že jeho příbuzní se ho rozhodnou „uzdravit.“ 

27.února

1917
Válečný velkofilm Sama Mendese se odehrává v zákopech první světové války. Dvojice mladých vojáků tu dostane náročný a důležitý úkol. Musí proniknout za nepřátelskou linii a doručit důležitou zprávu svým spolubojovníkům. Ti se totiž chystají zahájit útok, ale netuší, že by vběhli rovnou do pasti. V sázce jsou stovky životů a čas utíká. V hlavních rolích se objeví George McKay a Dean-Charles Chapman, ale dorazí i Benedict Cumberbatch nebo Colin Firth. Byly z toho tři oscarové sošky. 

Vidíš měsíc, Danieli
Režisér Niels Arden Oplev natočil trilogii Milénium a zkusil to i v Hollywoodu, teď se ale vrací do rodného Dánska a vypadá to, že tady mu bude líp. Jeho novinka Vidíš měsíc, Danieli totiž sbírá pochvalu ze všech stran. Jde o příběh natočený podle skutečné události, jehož hrdinou je fotograf Daniel Rye, jenž se na víc než rok dostal do zajetí Islámského státu. Co musel udělat, aby přežil? A jak se s jeho zmizením vyrovnávali jeho nejbližší? 

V síti
Dokument Víta Klusáka a Barbory Chalupové asi nebude moc hezká podívaná. Režisérské duo najalo tři dospělé, ale skoro až dětsky vypadající herečky, jejichž úkolem bylo předstírat, že jsou náctileté. A přihlásit se na sociální sítě. Jak rychle to bude trvat, než se stanou terčem pedofilů a sexuálních predátorů? A kam až budou tyhle lidské zrůdy ochotné zajít? 

Tak na co půjdete? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace