Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Legendární Věc se dočká remaku


ikona
Spooner
Jason BlumJohn CarpenterKurt RussellVěc
Další zbytečná předělávka, nebo šance na jiné pojetí hororové klasiky? 

Představovat zde jednu z největších hororových pecek všech dob, Věc od Johna Carpentera, snad nemusím a budu předpokládat, že jste ji všichni viděli. A pokud ne, raději si to nechte pro sebe. Klasika s Kurtem Russellem o krvavých problémech na výzkumné stanici v Antarktidě má samozřejmě i po skoro 40 letech hodně velký zvuk. Bylo tedy asi jen otázkou času, kdy se po celkem fajn prequelu Věc: Počátek, dočkáme i samotného remaku. A už je to tady. Práce na nové Věci rozjel Universal společně s  hororovým studiem Blumhouse, to už ovšem rozhodně není zárukou žánrové pecky či komerčního hitu. S tímto remakem to však bude malinko složitější.

Zatímco Carpenterova Věc a její stejnojmenný předchůdce z roku 1951 v režii Christiana Nybyho a Howarda Hawkse čerpaly z povídky Who Goes There? od Johna W. Campbella Jr., novinka by měla vycházet z románové a podstatně delší podoby známého příběhu s názvem Frozen Hell od stejného autora. Novela byla dlouho pokládána za ztracenou a byla objevena až před dvěma lety spisovatelem Johnem Betancourtem, který následně rozjel kampaň na Kickstarteru, aby se celá kniha mohla vydat. A netrvalo samozřejmě dlouho, než se o „plnou verzi“ začali zajímat i hollywoodští producenti. Nová Věc by tak mohla být v mnoha ohledech jiná a rozhodně by nemuselo jít o zbytečnou předělávku. Přiblížit se kvalitám osmdesátkové klasiky ale stejně nebude vůbec jednoduché. 

--- 

Vytáhni v hospodě: Soundtrack Věci od Ennia Morriconeho byl nominován na Zlatou malinu. A pak má tyto „ceny“ brát někdo vážně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace