Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních lednových filmů


ikona
Mr. Hlad
catsclint eastwooddaniel craiggentlemenguy ritchiejojo rabbitknives outkristen stewartles miserablesmajákrian johnsonrichard jewelltaika waititiunder water
Daniel Craig hledá vraha, Kristen Stewart bojuje o život pod hladinou oceánu a Taika Waititi si dělá srandu z nacistů. Leden vypadá dobře.  

Ještě nedávno posílala v lednu studia do kin filmy, u nichž se moc nepočítalo s tím, že by měly být dobré nebo úspěšné, ale letošek je jiný. Máme tu jednu z nejlepších detektivek posledních let Na nože, poctivou hororovou jednohubku Pod vodou, osobitou komediální novinku Taiky Waititiho Králíček Jojo nebo nový film Clinta Eastwooda. Tenhle leden nevypadá vůbec zle. 

2. ledna 

Tenkrát podruhé

Stárnoucí Victor, jehož manželství s Marianne už dávno ztratilo jiskru, se rozhodne využít neobvyklých služeb společnosti Time Travelers. Ta s pomocí herců, triků a dokonalých kulis dovede přenést klienta do doby, jakou si sám zvolí a kde chce prožít vysněné dobrodružství. Jenže Victor si nevybere královský dvůr nebo něco podobně nudného. Chce do sedmdesátých let a chce znovu prožít okamžik, kdy se zamiloval do své ženy. Francouzská romantická komedie vypadá z trailerů nejenom originálně, ale i docela zábavně. A divákům se líbí. 

 

9. ledna

Na nože

Režisér Rian Johnson se po osmých Hvězdných válkách vrhl na detektivku ve stylu Hercula Poirota. Daniel Craig se tu zhostil role lehce excentrického detektiva, který má za úkol zjistit, kdo zabil úspěšného autora detektivek. Mezi podezřelými jsou Chris Evans, Ana de Armas, Michael Shannon nebo Jamie Lee Curtis. Parádní krimi komedie láká krom hereckých superhvězd i na vychytralý scénář, svižné tempo a pár hodně nečekaných překvapení. Je to pecka! 

 

Cats

Filmová verze klasického muzikálu dokázala svět šokovat a zhnusit už svým trailerem. A celovečerní podoba je ještě mnohem horší. Bizarní a až úchylně působící podívaná plná chlupatých nahých lidí, mnohdy dost tristních pěveckých výkonů a zrůdných scén, které se vám vypálí do mozku a budou vás ještě dlouho budit ze spaní. V hlavních rolích Idris Elba, Taylor Swift, Ian McKellen a spousta věcí, které jste nikdy v životě nechtěli vidět. 

 

Pod vodou

Kristen Stewart pracuje na dně Mariánského příkopu a měla kliku, protože spolu s několika kolegy přežila zemětřesení. Jenže cesta z rozbité podmořské stanice zpátky na hladinu bude trošku složitá. Hrdinové musí projít po dně oceánu a bohužel ke své smůle zjistí, že kolem nich není jen tma a spousta vody, ale i něco, co je hodně zubaté, nebezpečné a hladové. Z Pod vodou se vyklubala svižná a zábavná variace na Propast a Vetřelce, která se nestydí za svoje béčkové kořeny a na hodinu a půl zabaví lépe, než by člověk čekal. 

 

16. ledna

Richard Jewell

Clint Eastwood si jako režisér pořád drží hodně vysokou laťku. Jeho novinka se Rimsymu dost líbila a líbí se i zahraničním kritikům. Hlavním hrdinou je obtloustlý bezpečák Richard Jewell, který při olympijských hrách v Atlantě našel tašku s výbušninou a pomohl zachránit desítky lidí. Jenže z hrdiny se brzy stane v očích veřejnosti záporák, když se ukáže, že dokonale sedí do profilu atentátníka a média ho rovnou odsoudí. 

 

23. ledna

Králíček Jojo

Po třetím Thorovi se režisér Taika Waititi vydal do Česka, kde natočil se Samem Rockwellem a Scarlett Johansson komedii z druhé světové války. Jejím hrdinou je desetiletý „nácek“ Jojo, který má za imaginárního kamaráda Adolfa Hitlera a zjistí, že jeho maminka schovává v domě židovskou dívku. Výsledkem je překvapivě pohodová komediální podívaná, která vás ale párkrát dost nepříjemně nakopne do slabin, když se během vteřiny změní v drsné a temné drama. 

 

Daleko od Reykjavíku

Novinka z Islandu sice neoslnila svou upoutávkou, ale zatím sbírá docela spokojené reakce. A podle jejích tvůrců by navíc mělo jít o film ve stylu pecky Tři billboardy kousek za Ebbingem, což zní docela lákavě. Hlavní hrdinou je majitelka farmy, která se po smrti manžela musí postarat o hospodářství a zjišťuje, že ji čeká střet s velkým a zkorumpovaným družstvem. A rozhodne se jít s ním do války. 

 

31. ledna

Gentlemani

Režisér Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)ku Guy Ritchie se vrací ke gangsterskému žánru a podle prvních upoutávek to vypadá, že je ve skvělé formě. Matthew McConaughey se tu bude pokoušet prodat své anglické drogové impérium, jenže zjistí, že konkurence ho odejít do důchodu jen tak nenechá. V dalších rolích se objeví Charlie Hunnam, Colin Farrell, Michelle Dockery nebo Hugh Grant. 

 

Daria

Psychologických thrillerů v Česku moc nevzniká, Daria ovšem vypadá z traileru i podle zápletky docela zajímavě. Míra Nosek si tu zahraje mladého psychiatra Marka, který se zamiluje do tajemné dívky. Tu později najde jako klientku v psychiatrické léčebně, ale když odtud beze stopy zmizí, rozhodne se ji vyhledat a zjistit o ní víc. Je tajemna Daria skutečně blázen, nebo si jen s Markem pohrává? A nebo je to celé složitější? 

 

Bídníci

Ladj Ly se sice narodil v Mali, působí ale ve Francii a jeho novinka Bídníci se podle všeho dost povedla, protože bude bojovat o Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film. Děj se odehrává v současnosti a točí se kolem policajta, který se v Paříži stane členem elitní jednotky, jenže při své práci zjistí, že v hlavním městě Francie jde občas celkem o krk. Nejspíš brzy začne válka gangů a mladí lidé nespokojení se svými životy a situací v jejich zemi začínají vycházet do ulic. 

 

Bonus: Maják

Černobílý psychologický horor s nemalými uměleckými ambicemi se Rimsymu líbil a pokud vám nevadí trošku náročnější filmy a chcete vidět, jak uprostřed moře přicházejí o rozum Willem Dafoe a Robert Pattinson, měli byste ho vidět. Jenže to není úplně snadné. Maják se nedočkal klasické distribuce a zajít si na něj musíte do pražských kin Aero, Oko nebo Světozor, případně do brněnského kina Art či Scala. 

 

Co byste si z lednových filmů vybrali vy?  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace