Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bude Duna velkolepější než Star Wars nebo Pán prstenů?


ikona
do_Od
denis villeneuvedunadunepán prstenůprvní reakcesci-fistar warstimothée chalamet
Zfilmoval Villeneuve nezfilmovatelné? 

Pokud se vám titulek nezdál dostatečně hyperbolický, mám tu pro vás ještě jedno srovnání. Týká se režiséra Denise Villeneuvea, autora filmů Zmizení, Příchozí, nebo Blade Runner 2049. Tenhle 52letý pán je totiž na nejlepší cestě k tomu dosáhnout tzv. nolanovského statusu, tedy že si brzy bude moct vybrat jakýkoliv projekt s jakýmkoliv rozpočtem, a studia se budou ještě předhánět, aby mu to mohla splnit. Vlastně mu k tomu chybí už jen jediný krok, a totiž aby se z nezfilmovatelné Duny stal fenomenální hit.

Jak se tak ale zdá, kanadskému režisérovi by tenhle zázrak přece jen mohl klapnout. Sci-fi spisovatel Brian Clement byl totiž před pár dny mezi několika šťastlivci, kterým byly z výše zmíněného filmu promítnuty první záběry a byť toho nemohl odhalit mnoho, slovy chvály rozhodně nešetřil. Triky ještě stále nejsou kompletní, autor nicméně popsal kameru Greiga Frasera jako epickou a zároveň naprosto nádhernou.

To ale není všechno. Podle Clementa má film našlápnuto k tomu, aby pro dnešní generaci udělal to samé, co Pán prstenů před dvaceti lety, nebo Star Wars před čtyřiceti. Villeneuvovi se prý podařilo zfilmovat nezfilmovatelné, a při sledování jeho filmu budete konstantě střídat mezi husí kůží a slzami. Co víc si přát? Snad tohle znamená, že se brzy dočkáme alespoň prvního teaseru. Duna každopádně dorazí do kin 18. prosince letošního roku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace