Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Nečekaně povedení třetí Mizerové


ikona
do_Od
akcebad boysMartin Lawrencemizerové navždyprvní dojmyWill Smith
Bad Boys jsou zpět. Má cenu vyrazit do kina? 

Na třetí Mizery se dlouhé roky čekalo, a teď tu najednou zničehonic jsou. Jak se jim vede bez režijního vedení Michaela Baye, a čím nás v kině překvapili?

 

Jak to vidí Imf:

Po vlažné trailerové kampani jsou třetí Mizerové překvapiví jako pěstí do břicha, ale samozřejmě o dost příjemnější. Bay sice symbolicky (i doslovně) předal žezlo a mikrofon belgické dvojici mladíků, co na jeho filmech pravděpodobně vyrůstala, ale tihle talentovaní videoklipaři rozhodně zábavu nekazí. Mike a Marcus jsou pořád perfektně sehraní a těžko říct, jestli vás dojme, že Will Smith je pořád cool řízek, nebo že Martin Lawrence dokazuje, že vrásky ani kila nejsou na překážku komediálnímu timingu a té správné buddy chemii. A kolem se motají křupavé a nápadité akční scény, sympatické vedlejší postavy a solidní dialogy plné one-linerů, které bude radost poslouchat i potřetí nebo popáté. Zápletka a netradičně dokonce i pár zvratů jsou tu jaksi navíc, ale napoprvé rozhodně nepřekážejí. Naopak dávají Mizerům další střelivo. Ještě před poslední akční scénou jsem si říkal, že John Wick 3 je možná vybroušenější řemeslo, ale tady exceluje zábava servírovaná nezapomenutelnou ústřední dvojicí, na konci jsem byl regulérně dojat i úrovní akce a navzdory oblíbené mantře "končit se má v nejlepším", bych ty dva mizery klidně ještě jednou na plátnech viděl. A jestli si budou po murtaughovsku dělat srandu z nastupujícího stáří, tak ať... tahle série se totiž s klidem může přehoupnout do sitcomové akce á la Smrtonosná zbraň 4. Velké a příjemné překvápko, které si rozhodně zaslouží hlasité kino.

Jak to vidí KarelR:

Will Smith je pořád bůh a Martin Lawrence pořád ví, že bůh není, ale dokáže si z toho udělat srandu. Trojka Mizerů kupodivu není dalším „značkovým zklamáním“, nýbrž ohromně vydařeným comebackem, který baví od začátku do konce. Bayova absence bohužel způsobila, že toho bouchá daleko míň a samotná akce není tak ikonická jako kdysi. Pořád se ale jedná o vysoký nadprůměr, za který si belgičtí náhradníci zaslouží poplácat po zádech. Snad jim to pořádně nakopne kariéru! 

Jak to vidí do_Od:

Jakožto jeden z mála lidí, kdo si zcela nepokrytě užil poslední čistou bayovinu 6 Underground, jsem třetí Mizery vyhlížel s velkou opatrností. Tupé akční filmy s jeho rukopisem totiž zvládám, ale tupé akční filmy už moc ne. O to víc mě tedy šokovala ta nálož humoru, akce, a překvapivě temného příběhu, jakou jsem dostal od režisérů... ne, ještě nejsem připraven zapamatovat si jejich jména. Částečně za to může i producent Jerry Bruckheimer, který odvedl většinu práce za ně, takže noví Mizerové vypadají a fungují vlastně pořád stejně jako před tím čtvrt stoletím. Což je super, protože přesně to jste od nich chtěli, a zároveň je to to nejlepší, co jste mohli dostat. Když to tedy srovnám s výše zmíněným, není to ani zdaleka takový fetiš porno, ale o to spíš si to užijou i lidi bez onoho fetiše. Mizerové navždy jsou důkaz, že tyhle nostalgické návraty mají občas ještě furt cenu. Takže kde je sakra ta pátá zbraň?

Jak to vidí Rimsy: 

Očekávání obrovského průšvihu bylo na místě, nakonec je však dlouho odkládaný návrat Mizerů překvapivě příjemným akčňákem. Chemie mezi nestárnoucím Willem Smithem a naopak velmi stárnoucím, ale oproti Kevinu Hartovi značně decentním Martinem Lawrencem stále funguje, stejně jako žánrové kombo akce a humoru. Honičky ani přestřelky se do akčního kánonu nezapíšou, ale vůbec nenudí a díky dialogovým vtípkům filmu odpustíte i velkou míru scenáristické přepálenosti. Ta dává vzpomenout na devadesátky, což se třeba na nedávném Blíženci podepsalo hodně negativně, ovšem zdejší floridský vibe nás vrací do dob, kdy se bruckheimerovská poetika tyčila na vrcholu žánru – a to si nechám líbit. V rámci žánrových limitů jsou tak Mizerové navždy suverénně zvládnutí a malí kluci v nás se můžou bavit stejně jako před dvaceti lety. 

Jak to vidí Mr. Hlad:

Nevěřil jsem, že by to mohlo být vážně dobré. Ani jsem v to popravdě nedoufal. Takže jsem si to nakonec v kině zatraceně užil. Třetí Mizerové jsou vynikající akční komedie s klasickým bruckheimerovským rukopisem, která nejen že se vyrovná předchozím dílům, ale v mnohém je i předčí. Pravda, Adil El Arbi a Bilall Fallah nejsou v akčních scénách tak nápadití, agresivní a divocí jako býval Michael Bay, bez problémů ovšem zapadnou do škatulky „nadprůměrné hollywoodské řemeslo“ a mají dost nápadů na to, aby při přestřelkách a honičkách diváky bavili. Mnohem důležitější je tu však humor a především dokonale přirozená chemie mezi Smithem a Lawrencem. Ti dva se do svých rolí evidentně strašně těšili a návrat po letech si hrozně užívají. Jejich dialogové výměny, vzájemné hecování a zesměšňování působí přirozeně a opravdově, hlavně je ale skutečně zábavné a vtipné a člověku najednou dojde, že ani netušil, jak moc mu Mike a Marcus chyběli. Třetí Mizerové jsou poctivá akční komedie, v jakou mohli doufat jen ti největší optimisté. A i přes pár trošku přestřelených zvratů se přiznám, že vlastně nevím, co by měli Bruckheimer a jeho parta provést, aby to bylo lepší. Ten film mi udělal strašnou radost.

Recenzi čekejte velmi brzy. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace