Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních prosincových filmů


ikona
KarelR
amundsencuriosadokonala lezermitaz - sila umeniportter divky v plamenechrebelkysnezna melaspioni v prevlekustastny novy rokyao
V prosinci budou česká kina zásobovat hlavně Francouzi. Dorazí však i kreslený Will Smith nebo Helen Mirren s Ianem McKellenem. 

Ano, letošní prosinec bude hlavně o rozlučce se Skywalkery. Pokud vám ale létání vesmírem nic neříká, možná rádi utratíte své peníze za něco jiného. Jaké jsou možnosti? Dokument o slavném muzeu, francouzská erotická dramata, výlet do Afriky s Omarem Syem, výlet na Jižní pól s Roaldem Amundsenem... no není toho málo!

2. prosince

Ermitáž – síla umění 

Hned na začátku prosince jste mohli vyrazit na italský dokument o ruském muzeu. Toni Servillo se pod dohledem Michela Mallyho vydal do Petrohradu, kde řádně prozkoumal budovu zvanou Ermitáž. Tohle sídlo vzletné kultury z roku 1764 má hodně zajímavou a složitou historii. A pokud ji chcete nastudovat, měla by vám jeho devadesátiminutová prohlídka (spojená s pár historickými lekcemi) udělat velkou radost.

5. prosince

Rebelky

Francouzi už do toho zase šlapou. Příběh tří žen, které pracují v konzervárně, by z fleku mohl být krutým sociálním dramatem. Allan Mauduit se však rozhodl, že z něj radši udělá mafiánskou komedii, která je... podle prvních ohlasů docela průměrná. Škoda, těch 61% na ČSFD není extra lákavá vizitka. I tak mám ale pocit, že si Rebelky pár divaček (nebo diváků) nakonec najdou.

12. prosince

Curiosa

Milostný čtyřúhelník z roku 1895 + focení ranných aktů? Ano, i tady správně tušíte Francii, a docela mě zajímá, jestli se v multiplexech vyvěsí lehce provokativní plakát. Curiosa vlastně vypadá jako film, který by šel z fleku natočit i v Česku, a mohl by tu mít slušný úspěch. Zatím jsme ale do téhle fáze nedospěli, tak doufejme, že bude tahle novinka (s dosavadními 69% na ČSFD) výrazně lepší než třeba Pražské orgie.

Sněžná mela

Kdyby mě někdo zval na film s Jeremym Rennerem, Alecem Baldwinem, Angelicou Huston, Jamesem Francem a Johnem Cleesem, nejspíš bych na chvíli zpozorněl. Jakmile by však padla zmínka o tom, že jde o béčkový animák, vzal bych nohy na ramena. Ano, i tahle jména musí vydělávat na nájem. I přesto ale nechápu, že se hvězdy Avengers, Mission: Impossible nebo Johna Wicka nechaly navézt do tak očividného propadáku.

Yao

Omar Sy se mihnul v X-Menech a Jurském světě, jen aby se z Hollywoodu rychle vrátil zpátky do Francie. I jeho dalším projektem tak bude dojemná dramedie, v níž má za parťáka malé děcko, a nejspíš už dávno víte, jestli ji chcete vidět nebo ne. Yao má každopádně slušné první ohlasy (68% na ČSFD), trochu úsměvná je tak spíš jiná věc. Už 12. března 2020 jde do českých kin Syův Zapomenutý princ a můžete třikrát hádat, o čem zhruba bude.

26. prosince

Amundsen

Asi vám neuniklo, že se Amundsen natáčel v České republice a že si v něm zahrál i Vojta Kotek. V první řadě však potřebujete vědět, že jde o nový film Espena Sandberga, režiséra Kon-Tiki a pátých Pirátů z Karibiku, jenž na rozdíl od svého kolegy neuvíznul v hollywoodské síti. OK, Joachim Rønning určitě dostal za druhou Zlobu víc než Sandberg za Amundsena. Nejspíš vám ale nemusím říkat, co z toho bych si okamžitě pustil radši.

Dokonalá lež

Bill Condon vydělal balík na finálních dvou Twilightech a Krásce a zvířeti, čas od času se však naštěstí vrhne i na něco relevantního. Dramata WikiLeaks a Mr. Holmes sice velký úspěch neslavila, i přesto mi ale trailer Dokonalé lži přišel náramně fajn. Thriller o tom, jak se Ian McKellen snaží převézt Helen Mirren (jen aby zjistil, že možná přestřelil), má na ČSFD zatím 71% a na Rottenech 6,2/10. Velkou pecku tedy nečekejte, i tak bych nicméně dal ruku do ohně za to, že půjde o slušnou žánrovku se skvělými hereckými výkony.

Portrét dívky v plamenech

Francouzská (lehká) erotika podruhé, a tentokrát prý lépe! Portrét dívky v plamenech se ohromně líbil v Cannes, na ČSFD má po Festivalu francouzského filmu 81% a Rotteny dokonce hlásí luxusních 9,2/10. Máme tak co činění s jedním z nejlepších uměleckých filmů roku a s jasnou volbou, pokud si po Vánocích budete chtít dát něco náročnějšího. Céline Sciamma zase jednou boduje!

Špióni v převleku

Will Smith jako animovaný superšpión a Tom Holland jako jeho sidekick? Na papíře to zní parádně, a když přihodíte twist se Smithovou proměnou v holuba, vyloženě to vypadá jako jistota. Kampaň Špiónů v převleku ale za boha nemůže urvat diváckou pozornost a začínám mít pocit, že z toho nakonec bude propadák. Blíženec bohužel (znovu) ukázal, že Smith bez pořádného projektu není komerční jistotou. Zrovna tady mě však tápání mrzí, jelikož by tahle premisa (v jiných rukou?) mohla dopadnout výborně.

Šťastný nový rok

Takže, letos jdou do kin tři české zimní komedie. Ta, ve které už není Anna Polívková (Špindl 2), ta, ve které je Anna Polívková (Ženská na vrcholu), a ta, ve které je Jiří Bartoška (Šťastný nový rok). Výraznějšího rozlišení bude zřejmě schopen jen Rimsy, jenž snad kromě recenzí dodá i detailní srovnání tohohle úderného tria. Koukejte se nám tedy upsat na Patreonu, ať si za to chudák alespoň koupí pár piv!

Co jste si vybrali z lednové nabídky?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace