Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Encyklopedie akčního filmu se prodává jako o závod


ikona
imf
albatroseafencyklopedie akčního filmuxyz
Nemachrujeme, jen upozorňujeme, že Ježíšek řádí jako černá ruka! 

Už když jsme na křtu knihy, těsně po projekci Arnoldova Komanda podepisovali mnohdy ne jeden, ale třeba tři, čtyři výtisky, bylo nám jasné, že náš sen nakouknout akčnímu žánru pod pokličku sdílí mnozí. Nejen fandové, ale i jejich tatínkové, bratři, bratranci, nadřízení, podřízení nebo vyřízení. Zkrátka těch pár krabic, co holky z Albatrosu do kina Aero přivezly, zmizelo během slabé půlhodinky. A na e-shopu Albatrosu, kde se kniha dala pořídit se solidní slevou, dnes už svítí jen nápis “nedostupné”. Ano, náš vydavatel podcenil nápor zákazníků a momentálně nemá odkud brát. A podle zpráv od ostatních jsou i některá knihkupectví v Praze a okresních městech prázdná a čekají na další várku. Spolehlivě vás asi můžeme odkázat na AlzuNeoluxor nebo knihkupectví Dobrovský, určitě se ale najde víc míst, kde naši knihu najdete. Google jistě rád poradí.

 

Neplácáme se tu po zádech, jakkoliv nás ten zájem nesmírně těší. Ale je nutné připomenout, že kniha vyšla ve skromném nákladu dvou tisíc kusů a mnozí nám v diskuzích i naživo prozradili, že ji chtějí mít pod stromečkem. Hrozně by nás mrzelo, kdyby se na někoho z vás nedostalo, takže radíme nakupovat předem nebo instruovat svoje příbuzné, Ježíšky, Santy, záleží prostě jen na tom, kdo u vás rozdává dárky.

Ani vám asi nemusím říkat, jak dlouho jsem o podobném projektu snil. Encyklopedie akčního filmu je sousloví, které se poprvé na stránkách MovieZone objevilo před sedmi, osmi lety. Série článků, ve kterých jsme se spolu s Mr. Hladem vypsali z lásky k akčnímu žánru. A letos na jaře jsme pak brand oživili zbrusu novým YouTube kanálem, protože jsme měli pocit, že akčnímu žánru na úkor komiksů trochu dochází pára a je potřeba lidem na názorných příkladech ukázat, jak takové správné akční filmy kdysi vypadaly… a zase by mohly vypadat.

 

V knize najdete od A do Z to nejdůležitější z celého žánru. Největší hvězdy, nejzásadnější filmové milníky, ale i sbírku klišé, nahlédnutí do zákulisí a několik přehledovek. Zároveň mezi řádky vysvětlujeme, proč tu nejsou komiksy, sci-fi nebo válečné filmy, jednoduše jsme jeli podél páteřních děl v tom čistokrevném akčním žánru, ačkoliv některé přelomové mixy jsme zařadit museli, protože zanechaly nesmazatelnou stopu hned v několika žánrech. Naše kniha není pomníkem, protože věříme, že akční film bude žít dál. Lidé ale už pomalu zapomínají, jak má takový typický zástupce žánru vypadat, resp. jaké jsou jeho základní stavební prvky. A protože opakování je matka moudrosti, nemohli jsme si naše poctivě nakoukané know-how nechat od cesty.

Přiznávám, že v době spouštění YouTube jsem si s myšlenkou knížky hrál, ale rozhodně jsme kraťasy neplánovali jako promo případné tištěné verze, ostatně poběží dál i teď, když knížka vyšla. Matějovi jsem se svěřil s velkolepým plánem na samopublikaci několika stovek kusů a jejich prodej na projekcích Popkulturních milníků. To už se ale do věci vložil Cival, který měl telefon s tím správným adresářem. Během několika dní byla na stole nabídka od Albatrosu s poměrně brutálním deadlinem. Protože jsme ale o něčem podobném uvažovali už několik měsíců, možná dokonce let, dali jsme knihu dohromady v rekordním čase. A doufáme, že vám udělá radost nejen o Vánocích.

 

Zda budeme v rozjeté spisovatelské kariéře záležet, o tom samozřejmě rozhodnete i vy. Prodeje vypadají skvěle, ohlasy a recenze nám také pomáhají, a určitě se dalším nápadům nebráníme. Sami vlastně už víme, jak bychom chtěli pokračovat. O tom ale zas někdy příště.

Sluší se připomenout, že křestem knihy v Aeru odstartovala i pravidelná série, kdy budeme pod hlavičkou Encyklopedie akčního filmu promítat jednu akční pecku měsíčně. Celkem tedy na filmy pod patronátem MovieZone můžete zajít do Aera každé dva týdny. Pozvali bychom vás na pondělní projekce Sám doma nebo na předvánoční promítání Smrtonosné pasti, ale obojí je beznadějně vyprodané. Máme z toho obrovskou radost a na všechny majitele vstupenek se těšíme. Ti ostatní mohou vyhlížet lednové projekce, jejichž předprodej začne už zkraje příštího týdne.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace