Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Listopad 2019


ikona
KarelR
blu-raydvdkoristspolujizda
Dejte šanci jednoduchým žánrovkám, které prostě chtějí jen bavit. 

V listopadu se na domácí trh podívají hned dva miliardové blockbustery. Budeme o nich tedy mluvit v téhle rubrice? Kdepak. Mnohem raději vám totiž doporučím dva menší kousky, které v rámci svých žánru šlapou daleko víc.

Kořist
Vychází: 13. listopadu 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Ano, tím úvodem si trochu podrážím nohy, jelikož je Kořist... no... vlastně docela průměrná. Výjimečně to však není vina scénáře a režie, nýbrž triků, které vervu Alexandra Aji srážejí o úroveň níž. Ti nedopečení digikrokodýli prostě nejdou přehlédnout. Kdybych se ale zaměřil čistě na ostatní věci, tak hlásím nečekanou spokojenost! Kořist je samozřejmě komorní až běda a prakticky v ničem vás nepřekvapí. Zároveň však přesně ví, co může nabídnout, a činí tak s výborným obsazením (obou dvou hrdinů) a ohromně sympatickým podáním. Zkrátka a dobře je tu přímá úměra mezi tím, co od komorního hororu s krokodýli chcete, a co od něj dostanete. A kdyby nebylo triků, měl bych z tohohle malého béčka docela velkou radost. (6/10)

Spolujízda
Vychází: 13. listopadu 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Jednoduchých buddy movies je čím dál tím méně - a těch policejních se nám vyloženě nedostává. Na Spolujízdě je pochopitelně vidět proč, jelikož zápletka recykluje kde co a archetypy samotných hrdinů jsme také viděli milionkrát. Pokud však zapomenete na nějakou originalitu, dostanete od Michaela Dowseho (Goon, The F Word) našlápnutou komediální jízdu, která se náramně snaží bodovat v akci i v humoru. Zatímco Dave Bautista likviduje jednoho padoucha za druhým, Kumail Nanjiani hláškuje jako o život. Výsledkem je tak ideální mix všeho, co v tomhle žánru chcete vidět, a jako bonus dostanete ještě nápaditou akci (veterinární klinika!) nebo úsměvně retro padoucha, jelikož toho Iko Uwais (z Raidu) namluví ještě méně než Jet Li ve Smrtonosné zbrani 4. Ne, žánrový zázrak se tu nekoná. Jako fajnovou večerní oddechovku bych ale Spolujízdu z fleku doporučil. (7/10)

Dále v listopadu vyšlo: Dětská hra, High Life, Lví král, Mrtví neumírají, Skleněný pokoj, Spider-Man: Daleko od domova

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace