Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Proč tvůrci Hry o trůny odešli od Star Wars? A o čem měla být jejich nová trilogie?


ikona
KarelR
d.b.weissdavid benioffhra o trunylucasfilmstar warsstar wars: the rise of skywalker
Problémy v zákulisí Lucasfilmu neberou konce... 

Na začátku týdne řešil celý internet poklidný rozchod Lucasfilmu a tvůrců Hry o trůny. David Benioff a D.B. Weiss se své Star Wars trilogie údajně vzdali proto, že by nestíhali plnit exkluzivní dohodu s Netflixem. Jak ale leckdo tušil, celá situace je trochu složitější a existuje hned několik verzí toho, co se vlastně stalo.

Zaprvé můžete věřit oficiálním vyjádřením, podle nichž šlo čistě o časový problém. Lucasfilm najal Benioffa s Weissem v únoru 2018, a jelikož měli jen napsat a produkovat tři filmy (na prosinec 2022, 2024 a 2026), chtěli si k téhle práci přidat velkou streamovací dohodu. Původně jednali s Amazonem, nakonec se však v srpnu 2019 upsali Netflixu s tím, že budou kromě nových seriálů pracovat jen na Star Wars. Všechny strany s tím byly v pohodě, pak ale Benioff a Weiss došli k závěru, že by všechny svoje závazky nestíhali, a tak dali před pár dny od Star Wars ruce pryč.

Že tomuhle vyprávění moc nevěříte? OK, pak je tu vcelku důvěryhodná zákulisní alternativa, podle níž se Kathleen Kennedy nelíbilo, že by měli Benioff a Weiss během psaní Star Wars odbíhat k Netflixu. Tihle dva pak zase neměli radost z toho, kam se vnímání Star Wars posunulo po Posledním z Jediů a hlavně po Solovi (ten přišel tři měsíce po tom, co se Lucasfilmu upsali), takže v létě hodili ručník do ringu a vydali se hledat alternativu, kde dostanou velké peníze, kupu tvůrčí svobody a nebudou se muset potýkat s "toxickým fanouškovstvím" - což nakonec našli u Netflixu.

U téhle informace většina článků končí. Ještě se ale dá vyhrabat (zdaleka nejméně důvěryhodný) podcast The Storm s reportérkou Vanity Fair Joannou Robinson, která tvrdí, že bylo všechno úplně jinak. Benioff a Weiss podle ní v květnu dostali od Lucasfilmu padáka čistě kvůli tomu, jak byla přijata finální série Hry o trůny. Poslední půl rok se pak za ně hledala náhrada (respektive se zvažovaly jiné Star Wars projekty s jinými tvůrci) a všechno se mělo oznámit až ve chvíli, kdy se bude vědět, co tedy půjde v roce 2022 do kin.

Proč se tyhle plány nakonec změnily? Údajně kvůli víkendovému výletu Benioffa a Weisse na Austin Film Festival. Pánové se tam upřímně rozpovídali o tom, jak na začátku Hry o trůny vůbec nevěděli, co dělají, což fanoušky seriálu (a především knižní předlohy) potěšilo zhruba stejně jako poslední série. Lucasfilm se proto rozhodl nečekat a konečně oznámit, že Star Wars trilogie, která měla být o začátcích Jediů, putuje k ledu. Uvidíme, co Benioff a Weiss předvedou u Netflixu. Pokud tam ale nevytasí nějaké velké trumfy, kdo ví, jak dlouho ještě budou žádanými seriálovými tvůrci.

---

Vytáhni v hospodě: U HBO teď mimochodem také bylo dost veselo. Pilot nového spin-offu Hry o trůny s Naomi Watts byl totiž zaříznut a schválil se úplně jiný spin-off, ve kterém bude spousta Targaryenů a draků.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (41)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace