Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Districtu 9 bude zase blbnout s mimozemšťany


ikona
Mr. Hlad
aliendistrict 9infernoneill blomkamprobocoptaylor kitch
Neill Blomkamp žánr sci-fi neopouští 

O Neillu Blomkampovi jsme v poslední době slyšeli v souvislosti s několika hodně zajímavými projekty, ze kterých nakonec nic nebylo. Nejdřív se pokoušel dostat do kin dalšího Vetřelce, který by navazoval přímo na Aliens Jamese Camerona a vrátil na scénu Ripleyovou, ale i Hickse. Ridley Scott měl ovšem jiné plány. Pak se začal zabývat Robocopem a plánoval navazovat přímo na klasiku Paula Verhoevena a chtěl do ní obsadit původního představitele robopoldy Petera Wellera. A taky to nevyšlo. 

 

Jeho novinka však bude úplně nový projekt a vzhledem k tomu, že už má i první hvězdu, do kin se snad dostane. V nejnovějším Blomkampově projektu si zahraje Taylor Kitch z Johna Cartera nebo druhé řady Temného případu a název Inferno naznačuje, že o romantickou komedii nepůjde. Kitch si tu zahraje policajta, který dostane za úkol vyšetřit vraždu, k níž došlo uprostřed pouště v Novém Mexiku. Na místě se ovšem objevuje FBI a rychle se ukáže, že celý případ je o dost složitější, podle všeho totiž nezabíjel člověk, ale něco, co přišlo z vesmíru. A to něco udělá všechno pro to, aby zlikvidovalo každého, kdo o něm může něco vědět. 

Celé to zní poměrně béčkově, ale Blomkamp se ve svých filmech nikdy nebál pracovat s politikou a obecně náročnějšími myšlenkami (jestli úspěšně, to je otázka), takže se dá čekat, že z Inferna vyleze něco zajímavějšího. A i kdyby ne, poctivou naháněčku drsného poldy a vesmírného zabijáka v kině vlastně taky uvítáme. Natáčet by se mělo už začátkem příštího roku. 

---

Vytáhni v hospodě: Blomkamp se k filmu dostal tak, že začal pracovat v jihoafrické republice pro produkční společnost, protože měl dovoleno používat její počítače na vlastní projekty. Tu společnost vlastnil Sharlto Copley, kterého pak Blomkamp obsadil do hlavní role Districtu 9. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace