Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Doktor Spánek od Stephena Kinga se příliš vrací k Osvícení


ikona
KarelR
doktor spanek od stephena kingaewan mcgregormike flanaganosvicenirebecca fergusonstephen king
Mike Flanagan se pokusil kráčet ve stopách Stanleyho Kubricka. Jak se mu to povedlo? 

Doktor Spánek od Stephena Kinga zatím letí trochu pod radarem. Jasně, tady o trailerech dobře víme, kdybyste se však zeptali kamarádů, dost možná vám řeknou, že o pokračování Osvícení vůbec neslyšeli. Finanční úspěch tohohle hororu tak pořád visí ve hvězdách - a dost možná o něm rozhodne šíření ohlasů, kterou jsou zatím dost nejednoznačné.

Diváci, kteří už film viděli, se vlastně shodují jen na jediné věci - na dobrých hercích, jimž vévodí Rebecca Ferguson jako famózní záporačka. Prakticky ve všem ostatním se však přebíhá z extrému do extrému, takže je těžké dojít k nějakému závěru. Na jedné straně se mluví o skvělém pokračování Osvícení, jež sice v poslední třetině trochu kulhá, ale jinak spojuje to nejlepší z Kinga a Kubricka. Na druhé se však dočtete, že je ve (dvouapůlhodinovém) filmu tak hodina scén navíc, že má těžce nezajímavé lekačky a že se až příliš opírá o jedničku.

Spokojenost s ideálním sequelem tak doprovází zklamání z toho, že je Doktor Spánek od Stephena Kinga (ano, to je celý český název) hororově podvyživený, povrchní a utahaný. Uvidíme, co se kolem něj bude dít dál. Pokud ale Warneři doufali v první reakce, které jim výrazně pomůžou se sháněním diváků, nebudou teď asi bouchat první šampusy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace