Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z Blížence je obří propadák. Jak budou HFR využívat pokračování Avatara?


ikona
KarelR
ang leeavataravatar 2blizenechfrjames cameronwill smith
Blíženec chtěl oslnit diváky 120 snímky za vteřinu, nakonec z toho ale jsou jen prázdná kina (ve kterých se většinou stejně promítá maximálně 60 snímků za vteřinu). 

Blíženec byl pro nás jedním z nejočekávanějších filmů roku. Jak si možná pamatujete, kombinace Anga Lee, příslibu dobře využitého HFR a dvojité dávky Willa Smithe byla nesmírně lákává. Už po prvním traileru jsme však o filmu začali pochybovat a výsledek je snad ještě horší, než se čekalo.

Čert vem ohlasy, které se pohybují od průměrných (63% na ČSFD) k podprůměrným (4,7/10 na Rottenech). Blíženec stál 138 milionů, za jeho propagaci se utratilo dalších 100+ mega, a za tři týdny v kinech vydělal jen 121 milionů (z toho tristních 38 milionů v USA). Ano, tváří v tvář Jokerovi, z něhož nejspíš bude nejvýdělečnější eRkový film všech dob, je to strašný debakl. A jelikož Blíženec shořel i v Číně (21 milionů za první víkend), tržební experti došli k tomu, že tenhle experiment skončí 75 milionů dolarů v mínusu.

Co to znamená pro Hollywood? Nebojte se, ehm, digitální omlazování je (hlavně díky marvelovkám) v bezpečí. High Frame Rate, s nímž pohořel už Hobit, si ale jen tak někdo nelajsne - a to včetně Jamese Camerona, jenž už stihl dát na vědomí, že v něm pokračování Avatara budou mít jen některé 3D záběry. Proč? Protože Železný Jim k téhle pomůcce přistupuje jinak než Peter Jackson nebo Ang Lee. Podle něj jde o berličku, která může prospět specifickým záběrům z akce (ať už klasické nebo digitální), používat 48-120 snímků za vteřinu na celý film je však podle něj nesmysl. Inu... haleluja?!

---

Vytáhni v hospodě: Blíženec se v Číně utkal s dvojkou Zloby, která ovládla víkend s tržbami 22,4 milionu dolarů. Barvičky jsou holt barvičky!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (30)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace