Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 postřehů k novému traileru Star Wars: Jak se jmenují vesmírní koně?


ikona
KarelR
j. j. abramsstar warsstar wars: vzestup skywalkera
Rozloučení se Skywalkery bude plné odkazů na předchozí filmy a seriály. Pojďme si je projet. 

Devátá epizoda Star Wars už si na MovieZone vysloužila dva velké články, které řešily děj, očekávání a podobné věci. Její finální trailer samozřejmě odhalil pár nových detailů, rozepisovat se potřetí o tom samém ale moc nedává smysl. Pojďme si tedy jen proběhnout věci, které jste v upoutávce (možná) nechytili na první dobrou a mohly by vás alespoň trochu potěšit.

1) Rey trénuje

Rey je často kritizovaná za to, že je až moc silná a schopná. Ona sama si to však očividně nemyslí, což je důvod, pro i nadále trénuje. Chcete důkaz? Stačí se pozorně dívat na první záběr traileru, v němž Rey utíká od klasického létajícího droida Marksman-H. Ano, jde o tu malou kouli, s níž Luke trénoval v Epizodě IV a... nikdy neopustila palubu Millenium Falcona?

2) Dominic Monaghan

J. J. Abrams už do Star Wars obsadil pár svých kamarádů (třeba Grega Grunberga jako pilota Temmina Wexleyho) a tentokrát přišla řada na Dominica Monaghana. Smíšek z Pána prstenů (a v tomhle případě hlavně Charlie z Abramsova LOSTu) hraje zatím nepojmenovaného člena Odboje, jenž se v traileru mihne po boku Billie Lourd, dcery Carrie Fisher, která jako Kaydel Ko Connix debutovala už v Epizodě VII.

3) Tantive IV

Na internetu už zuří menší debata o tom, jestli se v traileru Epizody IX vznáší Tantive IV (tedy loď princezny Leii z Epizody IV), anebo jde jen o plavidlo stejné třídy. Ať už je pravda kdekoliv (Tantive IV byl údajně zničen Impériem), Abrams správně pochopil, že fanoušci tuhle loď uvidí moc rádi.

4) Kijimi

Ledová planeta z Epizody IX se jmenuje Kijimi a je domovem lovkyně odměn Zorii Bliss, pod jejíž helmou se ukrývá Keri Russell. Zoriin starý známý Poe Dameron tu bude se svojí partou něco shánět, očividně se o tom ale dozví První řád a rozhodne se zakročit.

5) Palpatinův trůn

Asi vám došlo, že ohromný černý trůn patří Palpatinovi. Možná ale nevíte, že se vybudoval podle nepoužitého concept artu z Epizody VI, jenž má pochopitelně na svědomí legendární Ralph McQuarrie.

6) Vesmírné lodě

V záběru na flotilu Odboje je ukrytá spousta lodí z historie Star Wars. Namátkou se tu objevuje U-Wing z Rogue One, nákladní loď Hana Sola z Epizody VII nebo Halo z Clone Wars. Vpravo dole je pak i Ghost z Rebels a v rohu pod ním jde (podle pár odvážlivců) dokonce vyzoomovat Enterprise!

7) Babu Frik a droid Obchodní federace

Poe Dameron a spol. na Kijimi nenavštíví jen Zorii Bliss, ale i malého experta na droidy jménem Babu Frik. Abrams samozřejmě tají, co přesně provádí s C-3PO. Ať už to však bude cokoliv, zlatý robot je v rukou milovníka droidí historie, jelikož je vpravo za ním složený bojový droid Obchodní federace z Epizody I.

8) Vesmírní koně

Jedním z nejdiskutovanějších momentů traileru je jízda na "vesmírných koních". Ne, nejsou to fathieři, které Rose zachraňovala v Epizodě VIII. Finn a nová hrdinka Jannah (Naomi Ackie) jedou do boje na orbacích, takže je možné, že se velká finální bitva odehrává buď v atmosféře písečné Pasaany, nebo na vodním měsíci Kef Bir, kde se nacházejí trosky druhé Hvězdy smrti.

9) Trůní sál

Asi všichni poznali, že se Rey a Kylo Ren utkají na plovoucích troskách Hvězdy smrti - a že se dostanou i do trůnního sálu, v němž končila Epizoda VI. Leckdo ale možná zapomněl, že je celá tahle lokace převzatá z původního scénáře Epizody VII (Millenium Falcon se měl potápět pro mapu, která by Rey dovedla k Lukeovi), takže se vyloženě oživovaly pět let staré concept arty.

10) Vaderova maska

Co přesně Rey a Kylo Ren v tomhle záběru likvidují a kde vlastně jsou? Řada lidí si myslí, že jde o stojan s maskou Dartha Vadera na palubě Tantive IV. To samozřejmě moc nedává smysl, když se však podíváte na Renovu masku, zjistíte, že není slepená jako ve zbytku filmu. Co to znamená? Nejspíš vizi nebo snovou sekvenci, ve které... má Rey ve druhé ruce dýku?

Našli jste v traileru nějaké další zajímavosti? Podělte se o ně v diskuzi!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace