Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čínská premiéra Tenkrát v Hollywoodu byla zrušena. Bude se film přestříhávat?


ikona
KarelR
brad pittcinaleonardo dicapriomargot robbiequentin tarantinotenkrat v hollywoodu
Tarantinovský Bruce Lee vyvolal další nepříjemnost. 

Už 25. října mělo jít Tenkrát v Hollywoodu do čínských kin. Tamní cenzoři ale premiéru na poslední chvíli zrušili, jelikož se jim nelíbila míra násilí a zobrazení Bruce Lee. Filmová legenda se v nové tarantinovce chová trochu nafoukaně (a dostane po tlamě od Pittova kaskadéra), což Quentin obhájil tím, že ani pravý Lee nebyl zrovna vzorem skromnosti. Někteří kritici a diváci s tím však nesouhlasili, a když se k nim přidala i dcera Bruce Lee, čínská vláda filmu vystavila stopku.

Co se bude dít dál? Když podobná situace nastala u Nespoutaného Djanga, Tarantino vyrobil méně násilnou verzi filmu a Čína premiéru obnovila. Django tam ale nakonec vydělal jen 2,6 miliónu dolarů (z čeho studio dostalo zhruba 650 tisíc), což je jeden z důvodů, proč se tahle situace nebude opakovat. Quentin dal na vědomí, že scénu s Brucem Lee měnit nehodlá, a jelikož má ve smlouvě právo na finální sestřih, celá kauza tím jednoduše končí.

Ke cti studia Sony se sluší říct, že stojí za Tarantinem a nikdo ho prý nenutí měnit názor. Čínští diváci tak jednoduše ostrouhají a my se můžeme radovat z toho, že se nejlidnatější zemi světa zase jednou nejde na ruku.

---

Vytáhni v hospodě: Největší prostředníček letos Číně samozřejmě ukázali tvůrci South Parku, kteří si v epizodě Band in China dělali srandu z toho, jak Hollywood upravuje filmy pro tamní trh. Výsledkem bylo kompletní smazání South Parku z čínského internetu, na což Stone a Parker reagovali touhle omluvou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace