Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zloba: Královna všeho zlého: Recenze


ikona
Mr. Hlad
angelina joliedisneyelle fanningmaleficentmichelle pfeifferzloba
Jak dopadlo pokračování největšího hitu Angeliny Jolie?  

Angelina Jolie se nám z Hollywoodu trošku vytratila. Pořád je to sakra velká hvězda, ale všimli jste si, že už čtyři roky nestála před kamerou? A naposledy to bylo v jejím bizarním režijním pokusu U moře a ten se nepovedl tak moc, že se nakonec ani pořádně nepodíval do kin? Jolie se ovšem rozhodla, že přišel čas vrátit se a logicky to udělala tak, že se vrhla na pokračování svého největšího hitu. Její Zloba – Královna černé magie v roce 2014 utržila přes tři čtvrtě miliardy, a tak to dává smysl. Problém je, že první Zloba nebyl extra zajímavý ani dobrý film. Jak dopadla dvojka, která vyráží do kin s novým režisérem? O moc lépe ne. 

Zloba: Královna všeho zlého začíná poměrně bizarním způsobem. Z jedničky si toho moc nepamatuji, ale vím, že temná královna se na konci vlastně polepšila a všechno dopadlo dobře. No a teď nám tvůrci bez mrknutí oka řeknou, že na tohle její polepšení lid i svět zapomněli a že se všechno vrátilo do starých kolejí. Tomu sakra říkám kreativní scenáristika! No budiž. Víceméně jsme znovu na začátku a mě osobně to nijak zvlášť netrápí. Zloba vládne Blatům, kde žijí magické bytosti všech tvarů a barev a taky Růženka, která je pro ni něco jako dcera. Jenže Růženka dospěla, randí s princem Filipem z království Ulstead a ten si ji chce vzít. Zloba sice nesouhlasí, nechá se však ukecat, bohužel při setkání s princovými rodiči dojde ke katastrofě. Začne se kouzlit, na krále je uvalená kletba a Zloba při svém útěku málem přijde o život. Když se ovšem jmenujete Zloba, jen těžko můžete někomu vysvětlovat, že s tím prokletím nemáte nic společného… každopádně situace není úplně veselá a království Ulstead se začíná připravovat na válku a vypadá to, že královně Ingrith to ani v nejmenším nevadí. Jenže Zloba ještě neřekla poslední slovo. A navíc si našla pár nových přátel…

Takže karty jsou rozdané… nebo jinak. Karty jsou odkryté a nic moc dalšího se už nestane. Zloba: Královna všeho zlého je vlastně jen večeře, kdy se všechno podělá, a pak čekání na bitvu, do níž se někteří hrdinové ženou po hlavě a jiní se jí pokoušejí zabránit, ale vy víte, že se jim to nepovede, protože jinak by v tom filmu nebylo fakt vůbec nic. Co se příběhu týče, je tahle rádoby temná fantasy (jednička byla přeci jen v rámci pohádkového žánru temnější) absolutně prázdná. Nejlépe to jde paradoxně vidět na postavě Zloby, ta se totiž většinu času pohybuje mimo hlavní dění a hodinu víceméně řeší jedno banální dilema. Docela se divím, že si Angelina Jolie nevydupala když už ne víc prostoru, tak alespoň zajímavější zápletku. Mnohem aktivnější roli tu má Růženka s Filipem a především Michelle Pfeiffer, která si svou záporačku viditelně užívá a je v podstatě jednou ze dvou věcí, co můžu na jinak dost nezáživné a nevýrazné zlobě vyloženě chválit. A to přitom tahle dáma jede viditelně napůl plynu. 

Ptáte se, co je ta druhá věc? Zloba krásně vypadá. Roberta Stromberga za kamerou sice vystřídal Joachim Rønning, ale ten už v minulosti několikrát ukázal, že si s triky rozumí a jeho pátí Piráti z Karibiku byla skutečně epická a pompézní podívaná. Tady se taky snaží a všechny ty potvory z Blat vypadají skvěle jak co se triků týče, tak i designu. A je jich fakt hodně, takže když se po plátně pohybují obří kráčející stromy, mrňaví dikobrazí skřítkové a oživlé houby, kouká se na to fakt hezky. A když ne, tak moc ne. 


Přehrajte si trailer
Zloba: Královna všeho zlého mě vlastně ničím nepřekvapila, protože přesně tohle jsem čekal. Disneyovskou klasiku, na které jsou vidět peníze i to, že na ní pracovali šikovní lidé, ale jejímž účelem bylo vydělat hodně peněz. Nic víc. Netvrdím, že to je špatně a že by se Hollywood měl stydět, to vůbec, na druhou stranu ta viditelná absence jakýchkoliv ambicí natočit cokoliv nad rámec drahého trikového blockbusteru je tu tak viditelná, že mě to skoro až obtěžovalo. Pokud potřebujete vyrazit do kina s rodinou, bez problémů druhou Zlobu zvládnete dokoukat do konce a druhý den na ni zapomenete. Pokud nepotřebujete, není důvod s ní ztrácet čas. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)

Verdikt

avatar5/10

Mr. Hlad

Princezna Aurora se chce vdávat a Zloba s tím má trochu problém. Takový, který vede až k válce mezi lidmi a kouzelnými bytostmi! Pokračování temné fantasy je stejně nevýrazné jako první díl. Trikově velkolepá podívaná má okoukaný a až příliš jednoduchý příběh, na kterém zarazí nečekané upozadění Angeliny Jolie. Jako nenáročná rodinná fantasy to sice obstojí, ale cokoliv navíc byste ve druhé Zlobě hledali marně.



Hodnocení čtenářů

  • avatar3/10

    Revan

  • avatar5/10

    Rokle

  • avatar6/10

    Toren

  • avatar5/10

    Herkulesss

  • avatar6/10

    pepo

  • avatar3/10

    Milda99

  • avatar3/10

    Hellierer

  • avatar6/10

    malylada

  • avatar7/10

    FallenMaia

  • avatar4/10

    Sub-Zero

  • avatar4/10

    Atchyroz

  • avatar7/10

    Ceslo

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace