Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Opěvovaný Parazit měl nejlepší limitovaný start v kinech od La La Landu


ikona
KarelR
la la landparazit
Nejen americkými filmy může být český divák živ! 

Až budou za pár měsíců všichni řešit, jestli je nejlepším filmem roku čtyřka Avengers, Tenkrát v Hollywoodu nebo Joker, leckdo možná namítne, že to nejsou všichni vážní kandidáti. Na vlně skvělých ohlasů se totiž veze i Parazit, nová černá komedie od Pona Džun-ho.

Režisér Okjy s Jakem Gyllenhaalem a Snowpiercera s Chrisem Evansem (známý také jako Bong Joon-ho) v ní operuje s chudou rodinou, která se snaží infiltrovat domácnost bohatého byznysmena. Jejich plán je přitom zastřený tajemstvím, což má vést nejen ke spoustě dramatických i zábavných scén, ale i k nečekaným zvratům, jež oslnily diváky i kritiky v Cannes. Parazit si tam pak dokráčel až pro Zlatou palmu a dokonce se mluvilo o tom, že jde o nejzábavnějšího vítěze od Pulp Fiction.

Ano, Civalem a Rimsym opěvovaný biják má na krku i festivalovou slávu a letmé srovnání s tarantinovskou klasikou. Tím však jeho tažení neskončilo, těžce totiž zabodoval při americké premiéře, která byla (z hlediska cizojazyčných filmů) kupodivu rekordní. Znamená to, že se tenhle (v USA logicky titulkovaný) biják rve o stamiliony dolarů? Kdepak. Z každého ze tří kin, jež ho o víkendu promítaly, ale vytřískal v průměru 125 421 dolarů, což je nejlepší limitovaný start od La La Landu.

Většina zámořských projekcí Parazita se opravdu zaplnila do posledního místa. Nikoho by tak nepřekvapilo, kdyby nakonec vydělal desítky milionů dolarů a probojoval se až na Oscary, kam se spolu s ním snaží dostat i Nabarvené ptáče nebo Bolest a sláva. Ohlasy na to bezesporu má - stačí se podívat na Rotteny, kde je ze 172 recenzí jen jedna negativní a průměrný rating se vyšplhal na krásných 9,4/10. Takhle vysoká čísla si neudržela ani Roma, tak klidně vyražte do kina a uvidíme, jestli to Pon Džun-ho náhodou nedotáhne stejně daleko jako Cuarón.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace