Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kevin Feige povýšil na kreativního šéfa celého Marvelu


ikona
KarelR
avengerskevin feigemarvelmarvel comicsmarvel studiosmarvel tv
Konstruktér marveláckého filmového vesmíru toho teď bude stavět mnohem víc 

Už několik let posloucháme, že Kevin Feige sekne s šéfováním Marvel Studios a přeběhne k Lucasfilmu, kde se pokusí zachránit Star Wars. Ačkoliv se teď znovu spekuluje o tom, že Kathleen Kennedy končí (nebo že skončí za dva tři roky, aby si zákulisní zdroje kryly záda...), Feige jejím nástupcem rozhodně nebude. Právě totiž povýšil na kreativního šéfa celého Marvelu, což znamená, že bude řídit nejen filmy a streamovací seriály na Disney+, ale i televizní produkce a comicsy.

Ano, Feige bude vlastně rozhodovat o všem, co Marvel pošle do světa. Obchodně firmu pořád řídí Ike Perlmutter, s nímž kápo marveláckého filmového vesmíru nemá zrovna dobré vztahy - a televizní věci jsou i nadále v rukou Jepha Loeba, jehož největší peckou měli být Inhumans. Vliv Perlmuttera se však (od roku 2015) eliminuje tím, že se Feige zodpovídá přímo Alanu Hornovi (kreativní šéf Disneyho), a Loeb byl v podstatě vyhoštěn k animákům. A i s těmi se teď musí zodpovídat Feigemu, takže kdo ví, za jak dlouho uteče pryč.

Jak přesně Feigeho povýšení ovlivní Marvel? Pravděpodobně se omezí hrané projekty, které nebudou zapadat do MCU (na Hulu třeba běží seriály Cloak & Dagger a Runaways, o nichž jste možná ani neslyšeli), což nejsou zásadně špatné zprávy. Trochu složitější je to ale s comicsy, kde snad Feige neudělá klasickou chybu a nezačne překopávat papírové hrdiny tak, aby ladili ke svým hraným verzím. Jak se totiž ukázalo v minulosti, tenhle krok zpravidla jen odradí fandy comicsů a filmové diváky stejně moc nepřiláká, takže může jít o nenávratnou cestu do pekel.

Jestli ale někdo ukázal, že má kreativní rozum a dokáže odhadnout chování zákazníků, je to právě Feige. Snad tedy bude mít i nadále šťastnou ruku a uvidíme, jak dlouho lidé, co "po Avengers 4 s Marvelem rozhodně skončili", opravdu vydrží nekoukat na jeho projekty. Klidně se v diskuzi přihlaste, ať víme, kdo tenhle bojkot myslí vážně a kdo jen klasicky provokuje.

---

Vytáhni v hospodě: Pořád samozřejmě platí, že bude Feige produkovat jeden nový Star Wars film. Nejspíš ho od Disneyho dostal za odměnu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace