Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Jak se povedla sci-fi Blíženec s Willem Smithem?


ikona
Mr. Hlad
ang leeblíženecclive owengemini manmary elizabeth winsteadprvní dojmywill smith
Jak se nám líbila akční sci-fi, ve které bojuje Will Smith se svým vlastním klonem?  

Will Smith vs. Will Smith a za kamerou Ang Lee. A taky divné trailery, které nás rozhodně nepřesvědčily o tom, že by se do kin měl blížit nějaký velkolepý nářez. Po dlouhých letech příprav je ale Blíženec hotový a za pár dní má premiéru. Zahraniční kritici extra nadšení nejsou. Jak se ale líbil nám?

 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Blíženec je podivná kombinace devadesátkového akčňáku se snahou naznačit, jak by mohla vypadat filmová budoucnost. A já si nejsem jistý, jestli se mi to líbí. Béčkový příběh by mi nevadil, Blíženec je pořád svižná akčňák a Ang Lee zvládá honičky, přestřelky i bitky tělo na tělo skvěle. A naštěstí jich není málo, takže celková pitomost a přímočarost tu nijak zvlášť nevadí (snad až na unylého zloducha). Problém jsem měl spíš s vizuálem. Zatímco samotný mladý Smith vypadá opravdu skvěle, všechno ostatní je jaksi divné. Blíženec je vizuálně nepřirozeně… čistý. Hlavně v exteriérech vypadá spíš jako hodně dobře udělaná animačka z počítačové hry, která bohužel svými výraznými barvami občas připomíná to nejhorší z jihoamerických telenovel. Nevím, do jaké míry za to mohlo 3D nebo 120fps, ale osobně mě to rušilo a v některých momentech až obtěžovalo. 

Jak to vidí Rimsy:
Blíženec těžko uchvátí něčím jiným než technologií a i tam je to poměrně s otazníkem. Viděli jsme 3D verzi, v níž obraz pravděpodobně vypadá ještě digitálněji, ale místy už je ta počítačem vypulírovaná vizualita až přehnaná. Jak jsme čekali, oproti prvnímu traileru se opravdu podařilo mladší verzi Willa Smithe vyladit a lépe snad už vypadat ani nemohla. Rovněž řada bitek vypadá našláple a jinak celkem paběrkující fanoušci přímočaré akce si na své přijdou. Smith i Mary Elizabeth Winstead nemají těžkou práci, ale scenáristická křeč a prázdnota se ukazuje nejvíce u postavy Clivea Owena, jež nesmyslnost a příběhovou vyprázdněnost ztělesňuje zcela jasně. Jedná se o další akční trip po několika lokacích, ledabyle spojených rámcovým příběhem a do ztracena vyznívající snahou o zamyšlení nad lidskostí. Řemeslně snaživá, ale jinak zcela prázdná akční jednohubka.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace