Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních říjnových filmů


ikona
KarelR
blizenecbudiz svetlodokazes udrzet tajemstvinarusitel systemuparazitposledni aristokratkaprvni akcni hrdinastaricistehliku zlate rukavice
Jirka Mádl a Will Smith vyráží do akce, zatímco si Alexandra Daddario dál likviduje kariéru... 

Letos v říjnu se výrazných neznačkových projektů sešlo docela dost. Některé se povedly, některým byste se měli obloukem vyhnout... no a některé Rimsyho teprve čekají. Pojďme si tedy klasicky proběhnout všechno důležité.

3. října

Dokážeš udržet tajemství?

Začíná mě děsit, že Alexandra Daddario točí jeden fail za druhým. Z Dokážeš udržet tajemství? mohla být pohodová romance (a pár lidí ji mimochodem hlásí), v recenzi od Croma ale žádnou chválu nenajdete. Končí totiž verdiktem 2/10 (!) a tvrdí, že "tahle romantická komedie sází na jistotu a jede po zajetých kolejích. Bohužel se cestou vytratila veškerá romantika a zábavnost, přičemž ústřední zápletce, ději i hereckým představitelům chybí prakticky cokoli, co by vám přineslo i tu nepatrnou míru zábavy. A sympatická hlavní hrdinka to sama nezachrání." Snad se Alexandra co nejdřív zázračně polepší, tohle už se fakt nedá!

Narušitel systému

Němci letos do oscarového klání posílají drama o problémové devítileté dívce. Narušitel systému už stihnul oslnit na pár festivalech, mezi spokojenými diváky pak najdete i Rimsyho, který měl tu čest v rámci Be2Can. Co říká jeho osmičková recenze? Samozřejmě je plná chvály a láká na "velmi systematický obraz fungování sociálních služeb tam, kde se objeví případy vybočující z normálu. Silný v dopadu i realistický ve zpracování, takový je režijní debut talentované Nory Fingscheidt."

Parazit

Máte nedostatek kandidátů na nejlepší film roku? V tom případě vyražte na jihokorejského Parazita! Civalem a Rimsym velebná novinka se blýskla už ve Varech a zatím to vypadá, že se jí daří i v klasické distribuci. Rozhodně tedy neváhejte, Rimsyho devítková recenze totiž mluví o "špičkové sociální satiře, která si pohrává s množstvím žánrů a napříč celou stopáží nepřestává bavit i překvapovat. Na konci roku moc lepších filmů nebude."

10. října

Blíženec

Duel Willa Smithe s Willem Smithem měl být jednou z největších událostí roku. Devadesátková látka se však zadrhla už v trailerech a momentálně je úplně v háji. 5/10 na Rottenech, 52% na ČSFD, zklamání Rimsyho a Mr. Hlada... takhle se hit prostě nedělá. Místo akční revoluce, jíž by Ang Lee oslňoval na potkání, jsme tak dostali pár vydařených akčních scén, které spojuje kupa nezajímavého balastu. Snad bude lednová trojka Mizerů úplně jinde!

Budiž světlo

Ani letos nebyla ve Varech nouze o pecky a jedna z těch nejdiskutovanějších se jmenuje Budiž světlo. Slovenský režisér Marko Škop v ní tepe do všech maloměstských nešvarů, které dobře znají i Češi. Pokud tedy chcete v kině něco ostřejšího, Rimsyho osmičková recenze hodně chválí a mluví o "nadstandardně kompaktním pohledu na morálku a problémy soudobé slovenské společnosti, k nimž máme blíže, než jsme ochotni si přiznat. Podařené drama."

Stehlík

Režisér Brooklynu zadaptoval globální bestseller Donny Tartt a všichni si mysleli, že půjde o jednoduchou cestu ke zlatým plešounům. Stehlík však oscarová křídla zřejmě neroztáhne, jelikož má na Rottenech brutální rating 4,5/10 a dostává tam facky nejen za marné obsazení hlavní role, nýbrž i za líné tempo a sterilní podání. Jasně, na ČSFD zatím svítí hezkých 75%. Něco mi ale říká, že to Johna Crowleyho a jeho herce nijak zvlášť netěší.

17. října

První akční hrdina

V rámci 1. ročníku FEST AKCE v Kině Aero vám promítneme i půlhodinový český akčňák s Jiřím Mádlem. První akční hrdina je nadšeným experimentem, který tak úplně nepatří pod bok Skály a Desperada. Naštěstí to ale dobře ví a sází hlavně na humor a šikovné komentování žánru, takže se musíte bát, že by byl úplně mimo. Režisér Jan Haluza v něm prý chtěl ukázat, jak by Lipský a Vorlíček mohli zparodovat hollywoodské klasiky. A pokud vám tenhle nápad přijde zajímavý, určitě se ve středu 16. října zastavte na zmíněné projekci.

Staříci

Dobrých českých filmů se netočí zase tolik - a o to víc bychom si Staříků měli vážit! Cival s Rimsym tuhle novinku hypeují už od Varů, po nichž se na ČSFD dostala do červených čísel, a zatím to vypadá, že si těch 72% udrží. Klidně tedy vyražte do kina, kam vás možná popostrčí Rimsyho sedmičková recenze: "S minimem hudby, patosu a nostalgie, zato velmi sevřeně a až s pocítitelnou bolestí sledují autoři dvojici hrdinů, kteří se vydali na svou nejspíš poslední misi. Výborní Schmitzer a Mrkvička táhnou trochu nevýrazný příběh, dohromady z toho ale vychází jasně nadprůměrný český film. A to není málo."

U Zlaté rukavice

Fatih Akim se předloni blýsknul dramatem Odnikud s Diane Kruger, jeho další kousek ale v zámoří moc neboduje. Bizarní (asi?) hororová komedie U Zlaté rukavice má totiž na Rottenech 5,6/10 a z traileru vypadá jako totální úlet, před nímž by většina lidí utekla z kina. U správné cílovky by se však Akimovi mohlo dařit (viz 72% na ČSFD), tak uvidíme, jestli nám Rimsy o příběhu německého sériového vraha brzy nepodá nějaké zprávy.

24. října

Poslední aristokratka

Jiří Vejdělek si jde pro další velký hit! Můžete na internetech klidně protestovat od rána do večera, z traileru Poslední aristokratky ale přímo čiší divácká vstřícnost. Hynek Čermák, Tatiana Vilhelmová a Eliška Balzerová jsou v téhle látce totální sázkou na jistotu a není pochyb o tom, že do kin přitáhnou davy. Koho tedy zajímá, že jde o další výzvu pro Rimsyho, od níž zbytek redakce dává ruce pryč? Třeba bude výsledek... no... o milion procent lepší než trailer!

Co jste si vybrali z říjnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v listopadu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace