Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

FEST AKCE: Přijďte na přehlídku toho nejlepšího z akčních filmů


ikona
imf
desperadodvojity zasahfest akcekino aeropolice storyprvni akcni hrdinared force 2skalazvire
Ve spolupráci s kinem Aero pořádáme třídenní festival plný hlášek, explozí, bitek a honiček. 

Milujeme akční filmy, to už jste si na MovieZone asi všimli. A vědí to i v kině Aero. Proto jsme se nad rámec Popkulturních milníků rozhodli uspořádat festival FEST AKCE, který od středy 16. října do pátku 18. října zaplní to nej z akčního žánru. Tři dny, šest a půl skvělých akčních filmů a nějaké to povídání nebo kvíz mezi tím. Naším společným cílem bylo vyzobat to nejlepší z osmdesátých a devadesátých let, napříč světovou kinematografií. Proto nechybí Evropa, USA, ale hlavně Asie, které v našich kinech nikdy není dost. Co jsme si tedy pro vás připravili?

Jednotlivým filmům se budeme ještě před začátkem festivalu věnovat v krátkém videu, ale vězte, že nabídka je opravdu pestrá. Začínáme ve Francii, protože Belmondovo ZVÍŘE je poklonou filmovým kaskadérům i ochotě hlavní hvězdy vrhat se po hlavě do nebezpečných scén. Středeční večer uzavřeme dalším evropským, co evropským - rovnou českým příspěvkem. Středometrážní PRVNÍ AKČNÍ HRDINA je hravým šťouchnutím do žánru, který je vystavěn na klišé a zaběhlých formulkách a mechanismech. A právě proto ho milujeme.

Ve čtvrtek už se nebudeme držet zpátky a vytáhneme jedno z trumfových es. POLICE STORY s Jackiem Chanem je jeden z nejlepších, ale také nejzásadnějších akčních filmů dekády. Vzniknul v Hongkongu, ale ovlivnil nejen tamní filmový průmysl, ale i filmaře v Hollywoodu, jak dokazujeme v posledním videu na YouTube kanálu Encyklopedie akčního filmu. Díky skvělým akčním scénám a neutuchajícímu tempu se ho vyplatí vidět i dnes, zejména na velkém plátně, které frenetické honičky a bitky zvládne dokonale prodat. A kdo zůstane v sedačkách, může od půl deváté zabloudit o dekádu dál a pustit si s námi SKÁLU, dost možná nejlepší bayovku i bruckheimerovku zároveň. Tenhle film asi nemá smysl představovat. Zvlášť v dnešních době líného CGI a nefungujících hereckých dvojic bychom měli tuhle pecku vynášet do nebes častěji.

V pátek vám promítneme filmy hned tři, protože v pátek se má pařit hluboko do noci. Proto začneme naprosto zásadní peckou RED FORCE 2, která ve stejném roce jako POLICE STORY stihla provětrat žánr moderních kriminálek, ovšem tentokrát s nadhledem a v sukních. Michelle Yeoh a Cynthia Rothrock tu předvádějí neskutečné věci. Je to velkolepé béčko v tom nejlepším slova smyslu. Pokud se chcete hlavně bavit, nesmíte si ho nechat ujít. Ostatně pokleslé zábavě se budeme věnovat celý večer, protože následuje Rodriguezův DESPERADO, který si z asijských béček hodně půjčil a přidal hodně toho srdíčka a možná i nějaké rady od Quentina Tarantina. Výsledkem je i po letech našlapaná mexická akce, kde to všem sluší, ať už jsou nazí jako Salma Hayek, nebo komplet od krve a bradou k nebi, což je případ kohokoliv, kdo se nejmenuje Antonio Banderas.

No a protože na peckovou akci vzpomínáme hlavně proto, že jsme na ní vyrostli, končíme něčím z našeho věčného mládí. DVOJITÝ ZÁSAH s Van Dammem nás vrátí zpátky do Hongkongu, nabídne tuplovaného Belgičana, superzlého Bolo Yeunga a spoustu dokonale dementních hlášek, osmdesátkové módy a jednorozměrných záporáků. To chcete, protože vám garantuji, že na téhle projekci se bude tleskat, jásat a vzdychat úplně nejvíc. Tím spíš, že s ní protneme půlnoc a pak se budeme plni vzpomínek potácet domů pražskými ulicemi. A doufat, že se dočkáme dalšího ročníku, protože těch akčních filmů, na které se vyplatí vzpomínat, je dost a dost.

Zajděte na stránky Aera a kupujte lístky. Nebudou, nebudou… třeba u té Skály, která je zároveň osmnáctou projekcí Popkulturních milníků, už je to skoro jistota. Moc rádi se tam s vámi potkáme, ať už v publiku, na pódiu nebo u sklenky na baru, kde si připijeme na nehynoucí slávu akčních legend. Tenhle festival je od nás pro vás. Tak přijďte, ať víme, že chcete víc!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace