Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: The Irishman je Scorseseho další mistrovské dílo?


ikona
KarelR
al pacinoharvey keiteljoe pescimartin scorsesenetflixrobert de nirothe irisman
De Niro, Pacino, Pesci a Keitel pod Scorseseho dohledem. Je to pecka nebo ne? 

Martin Scorsese natočil takovou plejádu klasik, že by z fleku mohl odejít do důchodu. Šestasedmdesátiletá legenda ale podobně jako Clint Eastwood od filmu neutíká a naopak soustavně ukazuje, že pořád umí zastínit výrazně energičtější kolegy. Ultimátní gangsterka The Irishman, kterou Scorsese chystá od roku 2007, je přitom v podstatě jeho Avatarem - dlouho odkládaným technologickým krokem do neznáma, jenž má vytřít zrak celému světu. A teď konečně začínáme tušit, jak se povedla.

Schválně píšu "začínáme tušit" a ne "víme", jelikož reakce z premiéry nejsou zrovna jednohlasné. Spousta lidí tvrdí, že je The Irishman mistrovské dílo, které zpočátku dává divákům přesně to, co chtějí (tedy krystalickou gangsterku od Scorseseho), jen aby se časem proměnilo v působivé drama o stárnutí ("Mafiáni od režiséra Mlčení"). Na druhé straně se však dočtete o tom, že je třiapůlhodinový epos rozhodně horší než Scorseseho největší klasiky, a že docela dlouho trvá, než si člověk zvykne na ne úplně stoprocentní digitální omlazování.

Někomu prý tahle berlička vadila minimálně hodinu a půl, někdo ji naopak přestal vnímat už po pár minutách. Podobně jako u trailerů to s ní tedy bude hodně individuální, což by naopak nemělo platit o hereckých výkonech. De Niro je podle všeho fenomenální a září hlavně v poslední třetině filmu. Ještě hlasitěji se ale chválí Pacino, u něhož se má konat obrovský herecký comeback a reparát za poslední dekádu slabších rolí.

No a Joe Pesci? I ten je samozřejmě boží a společně s ostatními se podílí na tom, že se Scorseseho novinka nevleče (alespoň podle většiny lidí - někdo by vyndal 30-45 minut) a navíc je plná brilantního černého humoru. Znamená to, že se můžete v klidu dál těšit? Pokud čekáte přehlídku Scorseseho největších hitů, která v nadstavbě řeší stárnutí a smrt, mělo by jít o film přímo pro vás. Přesně na tohle totiž vnadí kritici, od nichž už Rotteny sesbíraly třiatřicet recenzí - a všechny jsou pozitivní a mají průměrný rating 8,9/10!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace