Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku El Camino: A Breaking Bad Movie: Trailer

příspěvky 1 - 16 Napsat příspěvek
BB je top, ale tohle jde zatím mimo mne. Stejně tak jako se furt tak nějak premaham u Better Call Saul, tak me ty spinoffy přijdou takový zbytečne nuceny, co BB nepotřeboval. 
730615
BB je top, ale tohle jde zatím mimo mne. Stejně tak jako se furt tak nějak premaham u Better Call Saul, tak me ty spinoffy přijdou takový zbytečne nuceny, co BB nepotřeboval. 
0 0
reagovat
reaguje na: dashiva
Přesně tak. Nehledě na to, že ten seriál je od začátku vystavený jako postupně gradující od tragikomedie k ryzímu dramatu/thrilleru. A ad humor: stačí si vzpomenout na zakopnutí o koberec nebo pizzu na střeše :D
730590
Přesně tak. Nehledě na to, že ten seriál je od začátku vystavený jako postupně gradující od tragikomedie k ryzímu dramatu/thrilleru. A ad humor: stačí si vzpomenout na zakopnutí o koberec nebo pizzu na střeše :D
730587
2 0
reagovat
reaguje na: sushi232
počuj, ale veď ten surealizmus tam bol úplne úmyselne.
od začiatku do konca to má svoju špecifickú, nie úplne realistickú atmosféru, kde je kopec situácií naschvál vystavaných trochu absurdne.

už len ten sled udalostí hneď v prvej sérii -> začínaš s dealovaním, nevyjde ti hneď prvý obchod, miestni gauneri ťa chcú zabiť, tak ich skúsiš otráviť, celkom ti to nevyjde, jedného z nich musíš doraziť, a keď sa chceš zbaviť tela, tvoj parťák ako dement pustí kyselinu do vane, takže ti sa ti chlapík roztopí aj s vaňou a ty to musíš upratovať.... proste jeden fakap vedie k druhému, a celé to je tak nejak viac tragikomické, než hnusne realistické

alebo finále 4tej rady keď, keď odpália Gusovi polku hlavy, a posledné čo pred smrťou spraví je, že si upraví kravatu

tieto veci tam boli rozhodne na zľahčenie situácie. BB má atmosféricky bližšie k relatívne pohodovému Narcos, než k ťaživému Shieldu či Wire.

ten realizmus za každú cenu tam podľa mňa fakt nikto nenaháňal
730587
počuj, ale veď ten surealizmus tam bol úplne úmyselne. od začiatku do konca to má svoju špecifickú, nie úplne realistickú atmosféru, kde je kopec situácií naschvál vystavaných trochu absurdne. už len ten sled udalostí hneď v prvej sérii -> začínaš s dealovaním, nevyjde ti hneď prvý obchod, miestni gauneri ťa chcú zabiť, tak ich skúsiš otráviť, celkom ti to nevyjde, jedného z nich musíš doraziť, a keď sa chceš zbaviť tela, tvoj parťák ako dement pustí kyselinu do vane, takže ti sa ti chlapík roztopí aj s vaňou a ty to musíš upratovať.... proste jeden fakap vedie k druhému, a celé to je tak nejak viac tragikomické, než hnusne realistické alebo finále 4tej rady keď, keď odpália Gusovi polku hlavy, a posledné čo pred smrťou spraví je, že si upraví kravatu tieto veci tam boli rozhodne na zľahčenie situácie. BB má atmosféricky bližšie k relatívne pohodovému Narcos, než k ťaživému Shieldu či Wire. ten realizmus za každú cenu tam podľa mňa fakt nikto nenaháňal
730582
1 0
reagují: Eagle
reagovat
reaguje na: xnewstedx
Hehe, to je jasný, že život umí psát divoký příběhy jako blázen, taky to ani nevyvracím...tím realistickým ztvárněním mám spíš na mysli ten pocit při sledování, ale co si budem...to je prostě můj subjektivní pocit. Patrně vychází z mého nenáviděného, ale pravděpodobně každým člověkem neustále používaného pravidla "podle sebe soudím tebe" a fakt hodně těžko si představuju sebe, že řeším podobné situace takovým způsobem, jako postavy v seriálu. Přestože znám pár lidí, kteří mi některé z těch postav fakt děsně moc připomínají :D
730583
Hehe, to je jasný, že život umí psát divoký příběhy jako blázen, taky to ani nevyvracím...tím realistickým ztvárněním mám spíš na mysli ten pocit při sledování, ale co si budem...to je prostě můj subjektivní pocit. Patrně vychází z mého nenáviděného, ale pravděpodobně každým člověkem neustále používaného pravidla "podle sebe soudím tebe" a fakt hodně těžko si představuju sebe, že řeším podobné situace takovým způsobem, jako postavy v seriálu. Přestože znám pár lidí, kteří mi některé z těch postav fakt děsně moc připomínají *:D*
730562
0 -1
reagovat
reaguje na: proust.d
No dobrý, point taken. Zrovna s Kmotrem se mi to porovnává dost blbě, ale to hlavně proto, že jedno je film a druhé seroš (dá se všimnout, že jsem v předchozím komentu napsal omylem "film," hehe). Ale na to, aby se jednotlivé frustrace kumulovaly a akcelerovaly v takové souhře náhod, jsem jim prostě párkrát nepřistoupil.
No, ta internetová debata je fakt zákeřná věc, nejspíš kdybych viděl, jak se na to tváříš, když to čteš, okamžitě bych přispěchal s alibistickými zmirňujícími doplňky. Například s tím, že jsem se zrovna (ze zvědavosti) kouknul, kolik jsem tomu vlastně napálil na ČSFD - žádné překvápko, plnou palbu :D
Suma sumárum, mám ten seroš strašně rád a TAKY obdivuju jeho atmosféru, jen podotýkám, že mě netrefila úplně 100% a vzpomínám na to jako na takový trochu přepálený drama...nebo ještě líp, spíš než ten naturalismus v tom vidím jistý surrealismus.
Nicméně na film se pochopitelně těším, přestože možná tvrdím opak...jak říkám, není to zrovna žádná bláznivá komedie, takže to chce fakt náladu. Už i za tohle dávám plus...trefili se do formátu distribuce - nevím jak bych to dával v kině - na BB se musím fakt trochu naladit.
730582
No dobrý, point taken. Zrovna s Kmotrem se mi to porovnává dost blbě, ale to hlavně proto, že jedno je film a druhé seroš (dá se všimnout, že jsem v předchozím komentu napsal omylem "film," hehe). Ale na to, aby se jednotlivé frustrace kumulovaly a akcelerovaly v takové souhře náhod, jsem jim prostě párkrát nepřistoupil. No, ta internetová debata je fakt zákeřná věc, nejspíš kdybych viděl, jak se na to tváříš, když to čteš, okamžitě bych přispěchal s alibistickými zmirňujícími doplňky. Například s tím, že jsem se zrovna (ze zvědavosti) kouknul, kolik jsem tomu vlastně napálil na ČSFD - žádné překvápko, plnou palbu *:D* Suma sumárum, mám ten seroš strašně rád a TAKY obdivuju jeho atmosféru, jen podotýkám, že mě netrefila úplně 100% a vzpomínám na to jako na takový trochu přepálený drama...nebo ještě líp, spíš než ten naturalismus v tom vidím jistý surrealismus. Nicméně na film se pochopitelně těším, přestože možná tvrdím opak...jak říkám, není to zrovna žádná bláznivá komedie, takže to chce fakt náladu. Už i za tohle dávám plus...trefili se do formátu distribuce - nevím jak bych to dával v kině - na BB se musím fakt trochu naladit.
730568
0 -1
reagují: dashiva
reagovat
No Sushi nevím. Jasně, takhle vyjmenovaný to zní berlička za berličkou, ale v rámci seriálu, kde na každou z věcí bylo dáno moc času na vystavění, mi to vážně nějak přepálený nepřišlo.

Spíš si říkám, že takhle by šel zhanit jakýkoliv film. 

Např: A ze všech lidí Michaela zradí jeho bratr Fredo. To jako really? A Michael se stane kmotrem, cmon, válečný hrdina a kmotrem. A když najde lásku tak mu jí rovnou v autě odbouchnou? Cmon. A když by mohl být kmotrem novým jeho bratr, tak i jej zabijou? To jako někdo žere? 
Jako je to dobrej film, ale těch berliček, aby se z Michaela, dobrýho člověka, stal bezcitnej hajzl, je tam fakt až moc.

Jurský park. Dinosauři utečou zrovna když tam je na výletě rodina? W T F?????? 

PS: Miluju kmotra a jurský park a za berličkové je nepovažuji  (kdyby byl někdo zmatenej)
730568
No Sushi nevím. Jasně, takhle vyjmenovaný to zní berlička za berličkou, ale v rámci seriálu, kde na každou z věcí bylo dáno moc času na vystavění, mi to vážně nějak přepálený nepřišlo. Spíš si říkám, že takhle by šel zhanit jakýkoliv film.  Např: A ze všech lidí Michaela zradí jeho bratr Fredo. To jako really? A Michael se stane kmotrem, cmon, válečný hrdina a kmotrem. A když najde lásku tak mu jí rovnou v autě odbouchnou? Cmon. A když by mohl být kmotrem novým jeho bratr, tak i jej zabijou? To jako někdo žere?  Jako je to dobrej film, ale těch berliček, aby se z Michaela, dobrýho člověka, stal bezcitnej hajzl, je tam fakt až moc. Jurský park. Dinosauři utečou zrovna když tam je na výletě rodina? W T F??????  PS: Miluju kmotra a jurský park a za berličkové je nepovažuji  (kdyby byl někdo zmatenej)
4 0
reagují: sushi232
reagovat
reaguje na: sushi232
Realisticke stvarnenie?
Zivot pise bizarnejsie pribehy. Apollo 13, Uruguajsky team v Andach, Zavrazdenie Frantiska D´Este Gavrilom atd 
730562
Realisticke stvarnenie? Zivot pise bizarnejsie pribehy. Apollo 13, Uruguajsky team v Andach, Zavrazdenie Frantiska D´Este Gavrilom atd 
730466
3 0
reagují: sushi232
reagovat
Ted to cely sjíždím znova.
Nejlepší seriál, co kdy vzniknul
730502
Ted to cely sjíždím znova. Nejlepší seriál, co kdy vzniknul
6 0
reagovat
Jessie byl Walterova loutka, toho kluka mi bylo celý serial lito. Otravnou postavou si predstavuju treba Teda v HIMYM, rozhodne ne Jessieho... Ti dvaezi sebou nemeli jen drogovou chemii, ale opravdovou.
730482
Jessie byl Walterova loutka, toho kluka mi bylo celý serial lito. Otravnou postavou si predstavuju treba Teda v HIMYM, rozhodne ne Jessieho... Ti dvaezi sebou nemeli jen drogovou chemii, ale opravdovou.
12 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
Jo, souhlasím, ale právě...bez něj by to bylo moc krkolomné a právě z toho důvodu to považuju za berličku. Prostě to na mě působí, jakoby tvůrci, přes tu svou smrtelnou vážnost, neměli dostatek sebevědomí na poněkud realističtější ztvárnění. Je pravda, že brilantní repliky, působivé výkony celého štábu a zajímavá vizuální stylizace to dokázaly dost zakrýt, zmírnit nebo rovnou zlepšit, ale pořád to je film o podpantoflákovi s postiženým synem, rakem na krku, nedoceněným intelektem, zrazen dobrým přítelem, s věčně nasranou fůrií doma, tím švagrem z DEA a...nově ještě feťákem na krku, kterýmu dělá druhýho tátu/šéfa...no, představuju si, že Joker bude podobně přepálená deprese.
Nemyslím tím, že by to v seriálu nefungovalo, ale měl jsem poněkud problém v té první sérii přistoupit na pravidla tvůrců. Prostě...moc velká náhoda, kombinace těhle faktorů...až se mi nechce věřit, že si Walter nehodil mašli tak 5 let před prvním dílem :D
730466
Jo, souhlasím, ale právě...bez něj by to bylo moc krkolomné a právě z toho důvodu to považuju za berličku. Prostě to na mě působí, jakoby tvůrci, přes tu svou smrtelnou vážnost, neměli dostatek sebevědomí na poněkud realističtější ztvárnění. Je pravda, že brilantní repliky, působivé výkony celého štábu a zajímavá vizuální stylizace to dokázaly dost zakrýt, zmírnit nebo rovnou zlepšit, ale pořád to je film o podpantoflákovi s postiženým synem, rakem na krku, nedoceněným intelektem, zrazen dobrým přítelem, s věčně nasranou fůrií doma, tím švagrem z DEA a...nově ještě feťákem na krku, kterýmu dělá druhýho tátu/šéfa...no, představuju si, že Joker bude podobně přepálená deprese. Nemyslím tím, že by to v seriálu nefungovalo, ale měl jsem poněkud problém v té první sérii přistoupit na pravidla tvůrců. Prostě...moc velká náhoda, kombinace těhle faktorů...až se mi nechce věřit, že si Walter nehodil mašli tak 5 let před prvním dílem *:D*
730463
1 -8
reagují: xnewstedx
reagovat
Nádhera. Tohle bude událost a snad perfektní zakončení jednoho z nejlepších seriálů všech dob. 8)
730465
Nádhera. Tohle bude událost a snad perfektní zakončení jednoho z nejlepších seriálů všech dob. *8)*
4 0
reagovat
reaguje na: sushi232
Tak zrovna ten svagor z DEA ma logiku, kedze to bol on, kto Waltera nepriamo naviedol na myslienku privyrobit si vyrabanim methu. 8)
730463
Tak zrovna ten svagor z DEA ma logiku, kedze to bol on, kto Waltera nepriamo naviedol na myslienku privyrobit si vyrabanim methu. *8)*
730458
9 0
reagují: sushi232
reagovat
reaguje na: do_Od
Já myslím, že pravda je tak někde uprostřed. Jako trochu nadhodnocené to celé je, protože tvůrci použili poměrně dost scénáristických berliček na to, aby to bylo tak kvalitní, jak o tom lidi básní. Mám na mysli už třeba zvláštně přepálenou stylizaci charakterů Walterovy rodiny, povinné klišé (a zároveň zasrané náhody a šance jedna ku milionům) typu švagr z DEA apod.  - no, už to je dýl, co jsem to viděl, tak se radši nebudu pouštět do detailů, ale jistě si na něco takového každý vzpomene.
Je to jeden z nejlepších seriálů poslední dekády, ale neříkal bych sebevědomě "NEJLEPŠÍ." Jo a Jesse tam byl za otravného blbečka až někam do třetí-čtvrté série, nicméně IMHO to byl účel - oni ti feťáci nejsou úplně nejlepší společnost.
Nevím, jestli se na to úplně těším, protože ten seroš umí být tak surový, že ani stovky uřezaných hlav v jiných rádoby temných dílech se tomu nevyrovnají, ale asi na to kouknu 8)
730458
Já myslím, že pravda je tak někde uprostřed. Jako trochu nadhodnocené to celé je, protože tvůrci použili poměrně dost scénáristických berliček na to, aby to bylo tak kvalitní, jak o tom lidi básní. Mám na mysli už třeba zvláštně přepálenou stylizaci charakterů Walterovy rodiny, povinné klišé (a zároveň zasrané náhody a šance jedna ku milionům) typu švagr z DEA apod.  - no, už to je dýl, co jsem to viděl, tak se radši nebudu pouštět do detailů, ale jistě si na něco takového každý vzpomene. Je to jeden z nejlepších seriálů poslední dekády, ale neříkal bych sebevědomě "NEJLEPŠÍ." Jo a Jesse tam byl za otravného blbečka až někam do třetí-čtvrté série, nicméně IMHO to byl účel - oni ti feťáci nejsou úplně nejlepší společnost. Nevím, jestli se na to úplně těším, protože ten seroš umí být tak surový, že ani stovky uřezaných hlav v jiných rádoby temných dílech se tomu nevyrovnají, ale asi na to kouknu *8)*
730450
2 -12
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: HAL
Buď jsi neviděl víc jak pár epizod, nebo jsi na to koukal při vaření a nedával pozor, protože seš totálně mimo jak s tím popsáním Jesseho, tak s hodnocením seriálu. 
730450
Buď jsi neviděl víc jak pár epizod, nebo jsi na to koukal při vaření a nedával pozor, protože seš totálně mimo jak s tím popsáním Jesseho, tak s hodnocením seriálu. 
730446
22 0
reagují: sushi232
reagovat
Je to tam. Těším se :) Btw v Breaking Bad funguje krásně to, čemu se říká vývoj postav..."Směšný a otravný blbeček" to byl možná v prvních 2 sériích
730448
Je to tam. Těším se :) Btw v Breaking Bad funguje krásně to, čemu se říká vývoj postav..."Směšný a otravný blbeček" to byl možná v prvních 2 sériích
13 0
reagovat
Jesse byl v Breaking Bad za toho směšného a otravného blbečka, takže dělat z něj teď drsnou dramatickou postavu je trochu bizarní. Na druhou stranu Breaking Bad celkově je dost nadhodnocený seriál, takže vlastně není moc co zkazit.
730446
Jesse byl v Breaking Bad za toho směšného a otravného blbečka, takže dělat z něj teď drsnou dramatickou postavu je trochu bizarní. Na druhou stranu Breaking Bad celkově je dost nadhodnocený seriál, takže vlastně není moc co zkazit.
2 -33
reagují: do_Od
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se